SEGRE

ENQUESTA A UNA SETMANA DELS COMICIS

ERC guanyaria les eleccions a Lleida i el PSOE a Espanya, però lluny de la majoria

JxCat seria la segona força a la circumscripció i el PSC recuperaria el diputat perdut el 2016 || Repartiment molt obert dels quatre escons a Ponent i panorama complicat per governar a l’Estat espanyol

ERC guanyaria les eleccions a Lleida i el PSOE a Espanya, però lluny de la majoria

ERC guanyaria les eleccions a Lleida i el PSOE a Espanya, però lluny de la majoria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) guanyarà les eleccions a Lleida i el PSOE en el conjunt d’Espanya. Així ho indiquen els resultats de l’enquesta efectuada per Infortécnica per a SEGRE. A Lleida, encara que la victòria en vots per a ERC sembla garantida, el repartiment dels 4 escons està molt obert. El sondeig dóna als republicans, que ara en tenen un, la possibilitat d’aconseguir-ne dos, igual que a Junts per Catalunya, segona en intenció de vot. Tanmateix, descarta de facto l’opció que puguin repartir-se a parts iguals els diputats perquè en concedeix un al PSC, que el recuperaria després d’haver-lo perdut el juny del 2016. Pel que respecta als altres dos partits que aquesta legislatura tenien un escó, En Comú Podem i PP, deixa la porta oberta tant que se’n quedin sense com a mantenir-lo, encara que els comuns superen els populars en intenció de vot. Fins i tot atorga possibilitats d’aconseguir un diputat a Ciutadans, que el 2016 va quedar molt lluny d’aquesta meta.

A nivell d’Espanya, l’enquesta dóna la victòria al PSOE, encara que molt lluny de la majoria absoluta i amb un escàs avantatge sobre el PP. Els socialistes se situen en una forquilla d’entre 100 i 110 escons (ara en tenen 85), i el PP, que compta amb 137, retrocedeix fins a quedar-se entre 93 i 103. Podem perdria la meitat dels seus diputats i en tindria entre 33 i 38, encara que en sumaria entre 6 i 8 d’En Comú Podem i Compromís. Cs creixeria en 32 escons a una forquilla d’entre 39 i 43. El sondeig també concedeix als ultres de Vox un mínim de 27 i un màxim de 42. L’enquesta no analitza el resultat dels partits que només es presenten en una comunitat, i situa entre 28 i 32 els que podrien sumar ERC, JxCat, PNB i Bildu, entre d’altres.

Els resultats deixarien un panorama complicat per governar, ja que el PSOE tornaria a necessitar el suport d’un Podem debilitat i dels independentistes, mentre que els tres partits de dreta, PP, Cs i Vox, només sumarien si els resultats fossin els de la banda alta. Això sí, també cal tenir en compte que gairebé un terç dels enquestats afirma no haver decidit el vot.

ERC es perfila com a guanyadora a Lleida i el PSOE a Espanya, però lluny de la majoria

ERC es perfila com a guanyadora a Lleida i el PSOE a Espanya, però lluny de la majoria

tracking