SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont i Sànchez demanen el vot per a "ajudar" als "presos i exiliats"

Conversen per videoconferència

Puigdemont i Sànchez demanen el vot per a

Puigdemont i Sànchez demanen el vot per a "ajudar" als "presos i exiliats"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident Carles Puigdemont i cap de llista de JxCat per al 28A, Jordi Sànchez, han mantingut aquest dilluns la seua primera conversa per videoconferència, en la qual han demanat el vot per "ajudar" els presos independentistes i a qui són en l’"exili".

Puigdemont i Sànchez -que ha rebut l’autorització de la Junta Electoral Central (JEC) per participar en aquest acte de JxCat per via telemàtica- han pogut conversar per videoconferència, 553 dies després de l’última vegada que van parlar presencialment, abans que l’expresident fugís a l’estranger i l’exlíder de l’ANC fos empresonat per l’1-O i les mobilitzacions prèvies.

La conversa, seguida des de la seu electoral de JxCat pels principals dirigents de la formació i per la premsa, només podia durar mitja hora, a causa de les restriccions legals, i al terme de la mateixa s’ha vist un Puigdemont visiblement emocionat quan Sànchez, pres en Arbreda del Real (Madrid), li ha dit: "Em vénen a buscar, em recorden que estic a la presó".

Puigdemont i Sànchez han coincidit a condemnar la crema i els trets a una figura de l’expresident català en unes festes a Coripe (Sevilla).

Per a Puigdemont, aquest acte "no anava contra una persona" sinó contra el que "representa" el moviment independentista: "El llaç groc i la idea de la república, això és el que els molesta", ha subratllat.

Des de Bèlgica, l’expresident català ha agraït al cap de llista de JxCat per Barcelona i a la resta de presos que no s’hagin "doblegat", i ha demanat tenir "paciència i perseverança" i "mantenir la posició" sense renunciar als objectius sobiranistes.

Puigdemont ha expressat el seu desig que Sànchez pugui ser a la tribuna del Congrés dels Diputats i poder "abraçar"-lo aviat.

Ha remarcat que el 28A és un "plebiscit" entre l’"esperit de l’1-O" i el del "155", i ha afegit: "Segur que guanyarem perquè som en el costat correcte de la història".

Sànchez, per la seua part, ha manifestat el seu suport a Puigdemont després de les imatges a Coripe i, davant l’"odi i la violència", ha apostat per "diàleg i pau".

El candidat ha remarcat que la seua paraula té "crèdit" i que no "decebran ningú", per la qual cosa ha garantit que persistiran en el dret a l’autodeterminació, encara que no ho aconsegueixin just després de les eleccions.

També ha reiterat la seua aposta per la unitat sobiranista i, en aquest sentit, ha demanat de continuar "caminant junts malgrat els quilòmetres i murs que ens separen", emulant, ha dit, l’"esperit de l’1-O", quan "toquem la llibertat", i ha afegit: "Ho tornarem a fer i ho farem junts".

Sànchez ha demanat d’anar a les urnes "sense por": "No hi ha vot que pugui ajudar més la presó i l’exili que el vot cap a nosaltres, mantenint la llibertat com a referent," ha recalcat.

Ha traslladat també el seu suport a Puigdemont per ser en l’exili que és, segons el seu parer, "una presó" com la que "pateixen" els que estan sent jutjats en el Tribunal Suprem.

Puigdemont i Sànchez demanen el vot per a

Puigdemont i Sànchez demanen el vot per a "ajudar" als "presos i exiliats"EFE

tracking