SEGRE

PRÒXIM ORIENT TENSIÓ

Els EUA pressionen per bloquejar les exportacions de petroli de l'Iran

Teheran amenaça de tancar l’estret d’Ormuz si s’aplica

Donald Trump.

Donald Trump.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units han decidit posar fi a les exempcions de les quals disposaven vuit països per importar lliurement petroli procedent de l’Iran, segons va anunciar ahir el secretari del departament d’Estat del país nord-americà, Mike Pompeo.

En aquest sentit, els Estats Units van amenaçar amb sancions a països com la Xina, l’Índia o Turquia si segueixen comprant petroli iranià al suspendre la pròrroga atorgada fa sis mesos dins del procés de recrudescència de la pressió sobre Teheran, amb el consegüent nerviosisme als mercats globals.

“El president Donald Trump ha decidit no renovar les Excepcions de Reducció Significativa (SRE) quan expirin a començaments del mes de maig. Aquesta decisió busca portar les exportacions de petroli iranià a zero, denegant al règim la seua principal font d’ingressos”, va indicar ahir la Casa Blanca en un comunicat.

Per la seua banda, la Guàrdia Revolucionària de l’Iran va amenaçar amb el tancament de l’estret d’Ormuz en cas que s’apliquin les restriccions a les seues exportacions.

tracking