SEGRE

ACTES

Carles Puigdemont: “L'esperit de l'1-O garantirà que el desig d'abraçar-nos sigui realitat”

Missatge de Carles Puigdemont a Jordi Sànchez des de Waterloo i la presó de Soto del Real || Protagonistes ahir en una videoconferència en plena campanya

Jordi Sànchez i Carles Puigdemont, durant la videoconferència que van protagonitzar ahir.

Jordi Sànchez i Carles Puigdemont, durant la videoconferència que van protagonitzar ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de més de 553 dies Carles Puigdemont i Jordi Sànchez van poder retrobar-se ahir, malgrat la distància. El candidat de JxCat a les europees i la cap de llista al Congrés van compartir un acte polític a través d’una videoconferència que va unir l’exili de Waterloo amb la presó de Soto del Real, ahir al matí.

“L’esperit de l’1-O garantirà que el nostre desig d’abraçar-nos sigui realitat”, va dir Carles Puigdemont a Sànchez. Els candidats de JxCat, amb Laura Borràs al capdavant, van seguir l’acte des de la seu. Emocionats, els seus dos líders van celebrar la trobada virtual. “Quan la democràcia falla, desitgem que no falli la tecnologia”, va sentenciar Borràs.

Durant vint minuts Puigdemont i Sànchez van poder tornar a veure’s i van intercanviar opinions sobre l’actualitat política, el 28 d’abril i sensacions compartides entre la presó i l’exili.

El cap de llista de JxCat a l’Eurocambra va asseverar que l’esperit de l’1-O, que “tristament” els ha portat a tots dos a aquesta situació, és el mateix que garantirà el seu desig de trobar-se i abraçar-se. En aquesta línia, els dos candidats van demanar el suport per a JxCat: “No hi ha vot que ens pugui ajudar més a sortir de la presó i l’exili que el vot a nosaltres”, va expressar Sànchez.

L’expresident de l’ANC també va apuntar que “probablement” la solució a l’exercici del dret a l’autodeterminació no es guanyarà el 30 d’abril –després de les eleccions espanyoles– o al maig, però va assegurar que no renunciarà a intentar-ho fins a la victòria. El cap de files de JxCat per al Congrés també va sentenciar que “l’exili” és una presó “tan dura” com la que estan patint els líders independentistes que estan entre reixes.

En al·lusió indirecta a la simulació d’afusellament al mateix Puigdemont, aquest cap de setmana a Coripe (Sevilla), Sànchez va lamentar la “cara de l’odi i la violència”, i va deixar clar que el cap de llista a l’Eurocambra no caurà en la “desesperança” ni en el “retret”. Conclòs el temps de conversa, Sànchez va dir que li recordaven que estava a la presó i que havia de tornar a la cel·la.

Després de la videoconferència conjunta, Puigdemont va dir per Twitter que no oblidarà mai la conversa: “Quanta emoció continguda, i quanta dignitat rebuda des de la presó. Guanyarem per tu, Jordi Sànchez, per tots nosaltres, els que vindran. I serem lliures en un país definitivament lliure!”

tracking