SEGRE

Torra apel·la a la mediació internacional davant la "repressió"

Destaca que Sant Jordi "encara l’esperit d’un poble que s’ha batut amb molts dracs i no s’ha deixat vèncer mai"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a la mediació internacional per solucionar el conflicte català i ha denunciat que és la segona Diada de Sant Jordi amb polítics a la presó i en l’"exili" com a conseqüència de la "repressió" de l’Estat.

Torra ha pronunciat aquest dimarts el tradicional discurs amb motiu de la Diada de Sant Jordi, en català i en anglès, des de la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, amb una "senyera" i una estàtua de Sant Jordi decorada amb roses grogues de fons.

En una Diada que se celebra enmig de la campanya electoral de les generals, Torra ha remarcat que és el segon Sant Jordi amb "presos polítics i exiliats", als qui ha volgut traslladar la seua "calor", i ha cridat a "renovar avui, amb més força encara, la lluita pel retorn i la victòria de la llibertat".

El president català ha canviat del català a l’anglès per reclamar la comunitat internacional que mediï en el conflicte català, en uns "temps difícils" amb exconsellers del Govern a "la presó o en l’exili per la repressió del Regne d’Espanya", dels quals ha demanat la seua "llibertat". "Demanem una altra vegada a Europa i a la comunitat internacional que s’involucri per resoldre aquest conflicte d’una forma democràtica; no es poden tolerar judicis polítics, una democràcia no pot tolerar que se silenciï la veu de la gent amb amenaces i violència", ha subratllat.

El president de la Generalitat ha ressaltat que "la rosa i el llibre" característics de Sant Jordi, defineixen a un poble català que durant la seua història ha viscut "moments de plenitud i moments de dificultat". En aquesta línia, i en al·lusió a la llegenda de Sant Jordi, ha subratllat que el patró de Catalunya "encara l’esperit d’un poble que s’ha batut amb molts dracs i no s’ha deixat vèncer mai".

Torra ha indicat que la Diada de Sant Jordi és expressió d’"amor, solidaritat i civisme de primera categoria", i també un moment per reivindicar la llengua catalana, que encara té, ha dit, "adversaris, lleis i institucions que la voldrien fer desaparèixer."

El president català ha pronunciat aquest breu discurs abans d’assistir a la tradicional missa de Sant Jordi oficiada per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, a la capella del Palau de la Generalitat.

Torra, durant la seua declaració institucional de Sant Jordi des del Palau de la Generalitat.-

Torra apel·la a la mediació internacional davant la "repressió" als presosACN

tracking