SEGRE

ÀSIA TERRORISME

Una parella gallega, entre els ja 290 morts en els atemptats de Sri Lanka de diumenge

Tots dos estaven allotjats en un dels hotels atacats i han estat identificats pels seus tatuatges || El govern esrilanquès considera que els atacs van ser obra d’un grup islamista local amb ajuda estrangera

Diverses persones corren per posar-se fora de perill mentre les autoritats evacuen els voltants de l’església de Sant Antoni, a Colombo.

Diverses persones corren per posar-se fora de perill mentre les autoritats evacuen els voltants de l’església de Sant Antoni, a Colombo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una parella gallega està entre els morts en els atemptats que van tenir lloc el cap de setmana passat a Sri Lanka, en els quals hi va haver almenys 290 morts i es van produir més de mig miler de ferits.

Es tracta de María González Vicente i Alberto Chaves. Ella, veïna de Pontecesures (Pontevedra) de 31 anys, havia anat a visitar la seua parella, un jove de també 31 anys de Rianxo (Corunya), empleat d’una empresa de congelats de Vigo que té seu a l’Índia. Tots dos estaven allotjats en un dels hotels atacats.

En els atemptats van morir tres dels quatre fills de l’home més ric de Dinamarca

L’alcalde de Pontecesures, Juan Manuel Vidal, va explicar que les famílies van rebre ahir la notícia per part de fonts diplomàtiques després de confirmar “a través d’uns tatuatges” la identificació de les persones mortes.

A primera hora del matí d’ahir, el portaveu de la policia de Sri Lanka, Ruwan Gunasekara, va elevar el nombre de víctimes mortals a 290 i el nombre de ferits a 500 en els atemptats simultanis en tres esglésies i en tres hotels de luxe a la nació asiàtica.

Almenys 32 estrangers es troben entre els morts i 30 més estan hospitalitzats.

Entre les víctimes mortals hi ha tres dels quatre fills, tots menors, de l’home més ric de Dinamarca, Anders Holch Povlsen, principal accionista del portal de moda Asos i amo de la firma Bestseller.

Després de la jornada sagnant de diumenge, ahir a la tarda es va reeditar el temor a un nou atemptat quan es va reportar una explosió a prop de la de la capital església de Sant Antoni, una de les atacades diumenge.

Gunasekara va confirmar que la detonació va tenir lloc quan un equip d’artillers provava de desactivar una bomba trobada a poca distància de l’església i va afegir que no es van produir víctimes. Les autoritats esrilanqueses van precisar que diversos atacants suïcides van fer detonar els seus explosius de forma simultània en hotels de luxe i una església a Colombo, una altra a Katana, a l’oest del país, i una tercera a l’oriental ciutat de Batticaloa.

Les explosions van continuar hores després amb una setena detonació en un petit hotel situat a uns cent metres del zoo de Dehiwala, a una desena de quilòmetres al sud de la capital, i l’última en un complex residencial a Dematagoda, també a Colombo. De moment, cap grup armat ha reivindicat l’autoria d’aquest atac terrorista, encara que el Govern d’aquest país asiàtic creu que els atemptats haurien estat perpetrats per un grup islamista local anomenat National Thowheeth Jama’ath (NTJ) amb l’ajuda d’una “xarxa internacional”.

Descoordinació total entre el primer ministre i la presidència

El primer ministre de Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, no va rebre la informació d’Intel·ligència que alertava sobre la possibilitat que es produís un gran atemptat com l’ocorregut diumenge, a causa del pols polític que manté amb el president, Maithripala Sirisena.  El ministre de Sanitat, Rajith Senaratne, va informar que una agència d’Intel·ligència estrangera va avisar que els terroristes locals podien atemptar contra esglésies cristianes.

En aquest sentit, Wickremesinghe no va ser informat a l’estar exclòs de les reunions informatives sobre Intel·ligència des de la crisi política que va esclatar l’any passat a l’illa asiàtica.

Diverses persones corren per posar-se fora de perill mentre les autoritats evacuen els voltants de l’església de Sant Antoni, a Colombo.

Diverses persones corren per posar-se fora de perill mentre les autoritats evacuen els voltants de l’església de Sant Antoni, a Colombo.EFE

tracking