SEGRE

TELEVISIÓ CAMPANYA

Lleida Televisió entrevistarà Turull per videoconferència des de Soto del Real

Per videoconferència des de Soto del Real || L’òrgan regulador estableix que el candidat de JxCat podrà respondre durant un màxim de trenta minuts

Turull, amb Josep Rull, arriba al Suprem el 23 de març del 2018, dia en què tots dos van ser empresonats.

Turull, amb Josep Rull, arriba al Suprem el 23 de març del 2018, dia en què tots dos van ser empresonats.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida Televisió entrevistarà el cap de llista de JxCat a Lleida a les eleccions d’aquest diumenge, Jordi Turull, al rebre ahir el vistiplau de la Junta Electoral Central (JEC). Segons indica la resolució del màxim òrgan regulador dels comicis, el que va ser conseller de Presidència del Govern de Carles Puigdemont respondrà les preguntes de la cadena de televisió del Grup SEGRE durant un temps màxim de trenta minuts, “en l’horari que es designi a l’efecte per l’administració penitenciària”. L’entrevista es portarà a terme per videoconferència des de la presó madrilenya de Soto del Real, després que la Junta Electoral Central es negués que les càmeres de Lleida Televisió poguessin accedir al recinte penitenciari per enregistrar aquesta entrevista.

“L’entrada de mitjans de comunicació al centre penitenciari afecta el funcionament de la presó i, en el seu cas, les obligacions processals de Jordi Turull”, va argumentar la Junta Electoral en un acord que es va fer públic ahir al migdia, malgrat que la sol·licitud de Lleida Televisió havia estat cursada per poder parlar amb Turull dilluns o ahir mateix.

La decisió de la JEC podria ser impugnada per la via del recurs contenciós administratiu davant de la sala tercera del Tribunal Suprem.

En un altre ordre de coses, Lleida Televisió emetrà divendres a dos quarts de deu de la nit un debat electoral amb els caps de cartell per Lleida de les principals formacions polítiques que es presenten a les eleccions del 28-A.

En aquesta cita, no hi serà Turull que, en situació de presó provisional des de fa més d’un any, serà substituït per Concep Cañadell, segona de la llista de JxCat al Congrés per les comarques de Ponent, Pirineu i Aran. Així mateix, també participaran en el debat el candidat d’ERC, Xavier Eritja, el d’En Comú-Podem, Jaume Moya, i el del Partit Popular, Dante Pérez.

A més a més, en aquest debat també hi haurà les candidates de dos formacions que no van obtenir representació al Congrés per Lleida a les últimes eleccions generals, que es van celebrar el dia 26 de juny del 2016.

Es tracta de Montse Mínguez, cap de cartell dels socialistes, i María Burrel, que ocupa el número 1 a la llista de Ciutadans.

tracking