SEGRE

DEBAT ELECCIONS GENERALS 28-A

El procés i els pactes marquen un agre debat amb més desqualificacions que propostes

PP i CS demanen la dimissió del director de TV3, i JxCat i ERC defensen la pluralitat de la cadena

Imatge dels sis candidats de Barcelona al debat de TV3.

Imatge dels sis candidats de Barcelona al debat de TV3.EUROPA PRESS

Creat:

Actualitzat:

El futur dels polítics independentistes a la presó, amb possibles indults sobre la taula, l’aplicació del 155 i el diàleg amb l’independentisme va crispar ahir un agre debat de TV3. Inés Arrimadas (Cs) i Cayetana Álvarez de Toledo (PP) van augurar que Pedro Sánchez propiciarà indults a presos si torna a governar, i ho van fer basant-se en el fet que la candidata Meritxell Batet (PSC) va evitar respondre apel·lant a la divisió de poders i emparant-se en el fet que no hi ha sentència ni els presos estan condemnats. Des de JxCat i ERC, els números 2 Laura Borràs i Gabriel Rufián van retreure al PSC que no aposti per un referèndum per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya.

El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, va apostar per un diàleg sense condicions “ni d’uns ni d’altres”. Batet, la candidata més interpel·lada durant el debat, va presentar el diàleg dins de la llei com l’únic instrument davant la crisi territorial. La popular Álvarez de Toledo va iniciar les intervencions carregant contra el que va descriure com “l’anomalia” que, segons la seua opinió, hi ha a Catalunya. “Un exemple d’aquesta anomalia és vostè, senyor Sanchis”, va deixar anar al director de TV3, al qual va recordar que està investigat “per desobediència”. Va denunciar que “es maltracta els catalans”, “se’ls adoctrina a les aules”, que Puigdemont és un “pròfug de la justícia”, i Torra, un “xenòfob”. En la mateixa línia va entrar Arrimadas a criticar Sanchis i va apuntar que “la televisió pública de Catalunya és una màquina de fer independentistes”. Li va entregar a Sanchis una carta de dimissió perquè la firmés. Asens, Rufián i Borràs van començar les intervencions amb un record per als polítics empresonats, l’absència dels quals van qualificar d’“anomalia” i “anormalitat”.

Respecte al conflicte polític, Asens va fer una crida al diàleg i va defensar que, durant aquesta legislatura, els comuns s’han “preocupat perquè a l’altre costat hi hagi algú”. Rufián va defensar el diàleg per acordar un referèndum sobre la independència. Borràs va augurar que hi haurà “un abans i un després” de la sentència del judici del procés, i per la seua part Batet va defensar el diàleg “dins de la llei”. Rufián va preguntar a Batet si estava a favor de lluitar contra la bretxa salarial, de regular el preu del lloguer i acabar amb les portes giratòries, entre altres qüestions, i Borràs va lamentar la baixa inversió a Catalunya per part de l’Estat, el “dèficit fiscal” i el retard del Corredor Mediterrani. Va retreure a ERC que rebutgessin els Pressupostos de l’Estat i en canvi governin amb JxCat, una cosa que també va recriminar a Asens: “Vosaltres sempre dieu que ens oferiu una mà, però sempre acabeu amb la dreta.” Álvarez de Toledo va arribar al debat de TV3 vestida amb un jersei groc i va remarcar que “els colors no són de ningú”.

tracking