SEGRE

ELECCIONES

Acaba la campanya electoral més fragmentada i tensa

Catalunya, la gran protagonista dels encreuaments entre partits || La participació, els indecisos i el vot ocult, claus demà

422405_1.jpg

422405_1.jpgACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A mitjanit ha acabat oficialment la campanya electoral més fragmentada i tensa, en la qual la possibilitat de governar dels dos blocs d’esquerra i dreta ha estat més debatuda que els programes. Tot això en dos setmanes tenses, en les quals Catalunya ha estat més protagonista que mai si és possible, en ple judici del procés, amb líders independentistes a la presó o l’exili que els ha impedit fer campanya amb normalitat. La participació, els indecisos (que superaven el 40% a l’última enquesta del CIS) i el vot ocult seran demà tres claus a tenir en compte per als resultats finals. Amb tot, serà difícil que surti un govern clar, i més si es té en compte que d’aquí a quatre setmanes els ciutadans estan de nou cridats a les urnes, llavors per a les eleccions municipals, europees i autonòmiques, aquestes últimes només en una part de l’Estat. Una aliança per a la Moncloa pot interferir en la intenció de vot dels electors a la nova cita amb les urnes. A Catalunya, els comuns es juguen revalidar o no la majoria que van aconseguir en les últimes eleccions generals.

Ahir, el candidat d’ECP per Barcelona al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, va tancar la campanya criticant el “silenci de PSOE i Esquerra Republicana de Catalunya aquestes dos setmanes sobre quins acords faran després de les eleccions” i ha erigit els comuns com el vot de l’esperança, del “sí que es pot” i de garantia de diàleg entre Catalunya i la resta d’Espanya.

tracking