SEGRE

JXCAT

Turull: "Qui simpatitzi amb els del 155, que pensi en el Museu"

Turull relaciona a Lleida TV el trasllat de les obres a Sixena amb “el nivell de la justícia” || Demana el vot per als candidats presos

Un moment de l’entrevista en directe a Jordi Turull a Lleida TV a càrrec de Núria Sirvent.

Un moment de l’entrevista en directe a Jordi Turull a Lleida TV a càrrec de Núria Sirvent.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de llista de JxCat al Congrés per Lleida, Jordi Turull, va alertar ahir que “qui tingui la temptació o simpatia per alguns partits que van votar el 155, que recordi el trasllat de les obres del Museu de Lleida al monestir de Sixena”. Turull va fer aquesta afirmació des de la presó de Soto del Real en una entre vista a Lleida TV conduïda per Núria Sirvent. Turull, que durant mitja hora va mostrar fortalesa, ànim i il·lusió de liderar la candidatura a Lleida, va lamentar que “per desgràcia, la situació del litigi de les obres amb Aragó es troba al mateix nivell que el de la justícia espanyola” i va afirmar que “el nostre compromís serà lluitar-lo jurídicament fins a les últimes instàncies”.

Va explicar que quan li van proposar ser candidat per Lleida, “em va fer molta il·lusió”, i va subratllar que al cor porta Josa de Cadí (on estiuejava des dels sis anys). Va assenyalar que ha visitat la demarcació en “nombroses ocasions” i que hi ha moltes prioritats per defensar al Congrés. “Entre aquestes, millorar les connexions viàries i de telecomunicacions, el manteniment de carreteres i que es traspassi la gestió de Rodalies a la Generalitat per millorar la línia de Manresa, a més que l’AVE a Barcelona ha de ser més econòmic per als lleidatans”, va manifestar. Va afegir que “la PAC hauria de gestionar-se des de Catalunya, ja que l’Estat no prioritza el sector ramader de Lleida”. Va demanar el vot per als presos “perquè som els de les urnes i els que defensem l’1-O, la unitat i denunciem la injustícia i si aconseguim prou escons el nostre missatge arribarà a tot el món”. Turull va assenyalar que no pensa en la sentència del judici sobre el referèndum i que “mai se m’ha passat pel cap demanar perdó i l’indult”. Va dir que no es penedeix del que ha fet i que “si sóc a la presó és perquè hi hagi més llibertat”, per la qual cosa es va mostrar convençut que viurà a la República Catalana.

tracking