SEGRE

POLÈMICA ARMAMENT

Trump retira el suport dels EUA al Tractat d'Armes impulsat per l'ONU

Donald Trump mostra la seua decisió firmada.

Donald Trump mostra la seua decisió firmada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar divendres que el seu país revocarà el Tractat d’Armes convencionals de l’ONU subscrit per més de 100 nacions i que regula l’intercanvi global d’armes, munició i transports de combat. “L’ONU rebrà aviat una notificació formal que els Estats Units rebutgen aquest tractat”, va afirmar el president durant un discurs davant de la trobada anual de l’Associació Nacional del Rifle (NRA). El tractat, firmat pels EUA el 2013, sota el mandat de Barack Obama, mai va ratificar-se al Congrés, per la qual cosa mai no va arribar a entrar en vigor al país, com sí que va ocórrer en un centenar de nacions l’any 2014.

L’anunci suposa un pas més en la tendència de Trump a retirar-se de pactes internacionals, després de la seua sortida de l’acord nuclear amb l’Iran i també del pacte sobre clima de París.

L’NRA i altres grups es van oposar a la firma del Tractat el 2013, al considerar que podria contravenir el seu dret constitucional a la tinença d’armament. El grup va donar al president nord-americà trenta milions de dòlars per sufragar la seua campanya electoral el 2016 i Trump va prometre que “mai els decebrà” mentre ell segueixi en el poder.

tracking