SEGRE

ATEMPTATS ÀSIA I CALIFÒRNIA

Una operació contra el terrorisme islamista a Sri Lanka se salda amb setze morts

Tres homes es van immolar i entre les víctimes hi ha sis nens i tres dones || Durant les batudes han estat detingudes 100 persones, a les quals es vincula amb les explosions de diumenge passat

Vetlla en homenatge a les víctimes de l’atemptat de diumenge passat a Sri Lanka.

Vetlla en homenatge a les víctimes de l’atemptat de diumenge passat a Sri Lanka.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 16 persones, entre les quals es troben sis nens i tres dones, van perdre ahir la vida durant un enfrontament entre les forces de seguretat de Sri Lanka i un grup armat sospitós d’haver participat en els atemptats que el passat 21 d’abril va deixar 250 morts i més de 500 ferits a la ciutat més poblada del país i que va ser reivindicada pel grup terrorista Estat Islàmic. A més, unes altres 100 han estat detingudes per la seua vinculació amb els atemptats.

L’operatiu, realitzat a la ciutat de Samanthurai, a l’est del país, es va iniciar la nit de divendres, després que les forces armades rebessin un avís sobre l’existència d’un refugi de radicals islamista en el qual s’ocultaven persones vinculades amb els atemptats suïcides, la qual cosa va desencadenar una sèrie de tirotejos i explosions que es van allargar diverses hores. Les morts es van produir quan els suïcides, carregats amb explosius, es van immolari van acabar amb la vida de les seues famílies.

El president prohibeix dos organitzacions els membres de les quals es relacionen amb els actes terroristes

A banda dels menors i les dones també van morir sis terroristes i un civil i van deixar unes altres cinc persones més ferides. L’atac no va provocar baixes entre les tropes militars. El mateix dia, dos presumptes membres de l’Estat Islàmic van ser abatuts per l’Exèrcit en un intercanvi de trets amb els suposats terroristes a Kalmunai, una localitat propera. Els cossos de seguretat del país porten tota la setmana efectuant diferents batudes i enfrontament contra sospitosos i extremistes relacionats amb l’Estat Islàmic.

Per la seua part, el president de Sri Lanka, Maithripala Sirisena, va prohibir ahir les organitzacions fonamentalistes National Thawheed Jammath (NTJ) i Jamathei Millathu Ibraheem (JMI) als membres dels quals s’atribueix la responsabilitat dels actes terroristes que manté el país en alerta des de fa una setmana. Sirisena també va assegurar que en el marc de les regulacions de l’estat d’emergència decretat a l’illa després de l’atemptat “s’han pres mesures per prohibir altres organitzacions extremistes que operen a Sri Lanka”.

La policia va tornar a imposar un toc de queda entre les deu de la nit i les quatre del matí a la zona de les batudes, vigent fins a nou avís.

A més, l’exministre de Defensa Gotabaya Rajapaks, que va renunciar al càrrec dijous, va anunciar que es presentarà a les eleccions presidencials previstes per a aquest any “per combatre l’islam radical”.

“Com es pot imaginar, hi havia un panorama caòtic amb gent corrent per tot arreu quan hi hem arribat”, va explicar. “Van trobar diverses víctimes i ferits de diversa consideració”, va explicar. Després de l’atac, un important grup de fidels es van congregar a la part posterior del temple jueu. Hores abans, un conductor havia atropellat intencionadament vuit persones pensant que eren musulmans a Silicon Valley.

Almenys un mort en un tiroteig en una sinagoga als Estats Units Almenys una persona va morir ahir i tres més van resultar ferides en un atac amb arma de foc contra una sinagoga de Poway, al comtat de San Diego, a Califòrnia, segons van informar les autoritats. Un individu va ser detingut per ser interrogat en relació amb aquest atac. Els agents van ser alertats del succés poc abans de les 11.30 hores després de la denúncia per un “tirador actiu”, va explicar el sergent Aaron Meleen, del departament del Xèrif del comtat de San Diego.

tracking