SEGRE

El Canadà prohibeix l'entrada a Puigdemont

Segons denuncia una associació sobiranista de Quebec

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

El Canadà prohibeix l'entrada a PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La principal associació sobiranista de Quebec, la Sociedad San Juan Baptista (SSJB), va denunciar aquest dilluns que les autoritats canadenques han denegat l’entrada al país a l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont, a Bèlgica després del procés independentista català. L’associació va assenyalar en un comunicat que "les autoritats canadenques neguen a l’expresident independentista de Catalunya, Carles Puigdemont i Casamajó, actualment exiliat a Bèlgica, el dret a volar a Quebec per a un viatge planificat des de fa diversos mesos sota els auspicis de la Sociedad San Juan Baptista".

Segons SSJB, el 31 de març, la vigília de la data en la qual l’expresident regional català tenia previst viatjar al Canadà, les autoritats canadenques van revocar "arbitràriament" l’autorització electrònica de viatge que Puigdemont havia sol·licitat i rebut.

L’autorització de viatge electrònica (eTa, per les seues sigles en anglès) és un document que el Canadà requereix als ciutadans de mig centenar de països que no necessiten visat per entrar al país i que arriben per via aèria. Aquesta autorització electrònica permet viatjar al Canadà tantes vegades com es desitgi si l’estada no supera els sis mesos. El Canadà assenyala que pot rebutjar la concessió de eTa per activitats delictives o que atempten a la seguretat.

El Ministeri d’Immigració ha assenyalat que per raons de privacitat no pot donar dades específiques sobre els motius pels quals s’ha denegat a Puigdemont l’autorització de viatge.

L’associació va afegir que Puigdemont ha contractat els serveis d’un advocat canadenc per "impugnar la decisió del Govern del Canadà", per a la qual cosa presentarà aquest dilluns una sol·licitud al Tribunal Federal.

El president de SSJB, Maxime Laporte, va declarar en un comunicat que "és absolutament vergonyós que el Canadà sigui de nou el còmplice de l’autoritarisme espanyol, que ha estat denunciat per unanimitat per l’Assemblea Nacional de Quebec (el parlament provincial)".

Puigdemont tenia previst viatjar a Quebec el 2 d’abril convidat per SSJB, visita durant la qual participaria en una roda de premsa i visitaria l’Assemblea Nacional de Quebec, entre altres activitats.

tracking