SEGRE

El PSOE intentarà governar en minoria

Ábalos descarta que Sánchez vagi a buscar el suport d’ERC

El PSOE intentarà governar en minoria

El PSOE intentarà governar en minoriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dilluns que el PSOE formarà un Executiu progressista per buscar "quatre anys de tranquil·litat" amb l’objectiu de "reforçar la democràcia", i ha afegit que intentaran governar amb 123 diputats. En declaracions a la Cadena Ser, Calvo s’ha mostrat partidària de "respectar tothom i parlar amb tothom", així com d’"intentar que la cultura de col·laborar s’obri pas en la política espanyola".

"La política espanyola ha canviat tant que ningú no entén el que ha passat aquests deu mesos: l’exclusió, l’exabrupte...", ha lamentat la vicepresidenta, que ha afegit: "Serem un govern progressista, som l’esquerra de govern, per això lluitem al si del PSOE, per no cedir aquest espai" a Unidas Podemos. Per això, ha dit, "és necessari trobar quatre anys de tranquil·litat, de sostenir el creixement de l’economia espanyola i que la crisi social també vagi remetent". Ha destacat que el PSOE intentarà governar amb 123 diputats i que l’estabilitat la donin aquests resultats.

"Queden molts dies i Unidas Podemos també ha anat avançant en comprensió", ha destacat Calvo, en ser preguntada si la fórmula amb el partit de Pablo Iglesias serà un govern de coalició. "Tots anem fent camí i aprenent", ha matisat.

La vicepresidenta ha considerat que "hi ha suport més que suficient per ser el timó d’aquest vaixell" i ha agregat que Unidas Podemos els ha ajudat molt en aquests deu mesos. "Ens reforcen com a govern progressista, podem continuar avançant en aquesta fórmula que hem iniciat", ha subratllat. "Estem molt agraïts perquè creiem que en un termini curt de temps la gent ens ha entès molt bé", ha apuntat. Ha considerat la vicepresidenta que "la ultradreta s’ha pegat un tret al peu perquè ha desmuntat la cultura de consciència cívica i política".

Calvo ha explicat que la samarreta que va vestir ahir a la nit, després de conèixer els resultats, en la que es podia llegir "Sí, sóc feminista", se la va posar perquè "les dones d’aquest país són una part brillant de la democràcia espanyola" i com una reivindicació de la igualtat.

Ábalos descarta buscar el suport d’ERC

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha descartat aquest dilluns que el seu partit vagi a buscar el suport d’ERC a fi de sumar una majoria de govern que inclogui a Unidas Podemos. Ábalos, en declaracions a Telecinco, ha afirmat que l’"ambició" del líder socialista, Pedro Sánchez, ha estat sempre governar en minoria com ja va fer en l’anterior legislatura amb 84 diputats, encara que aquesta vegada, amb 123 escons.

Davant de la possibilitat de formar un govern de coalició amb Unidas Podemos, com ha plantejat el seu líder, Pablo Iglesias, Ábalos ha apuntat que no donaria una majoria absoluta ja que la formació morada té 42 diputats.

Respecte a la possibilitat de trobar la resta de suports en ERC, que ha obtingut 15 escons, el secretari d’Organització del PSOE ho ha descartat. "Per allà no entrem en el seu moment, vam dir que no anàvem a entrar i no entrarem", ha garantit Ábalos.

Consulta els resultats de les eleccions generals al teu municipi

tracking