SEGRE

PARTITS INDEPENDENTISTES

ERC creu que les urnes obliguen Sánchez a tornar a la negociació

Els republicans adverteixen que si el rei vol veure Oriol Junqueras haurà d’anar a Soto del Real || JxCat remarca el “clam per la unitat” després del 26-M

Rufián va comparèixer ahir amb Nuet i Vilalta satisfets amb els resultats de les eleccions.

Rufián va comparèixer ahir amb Nuet i Vilalta satisfets amb els resultats de les eleccions.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat electe d’ERC, Gabriel Rufián, va afirmar ahir que la victòria dels republicans a Catalunya “obliga” el PSOE a tornar a la taula de negociació i a tornar a la política el conflicte català. A la seu del partit, va llegir un missatge del president d’ERC Oriol Junqueras que aposta per “continuar consolidant” el suport republicà a les eleccions municipals i a les europees. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va dir que ara al líder del PSOE, Pedro Sánchez, li toca “canviar” i “desmarcar-se de la repressió” i atendre el missatge “clar” i “nítid” de la ciutadania d’avançar amb el referèndum. Per la seua part, l’alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire (ERC), va assenyalar que “si el rei vol veure Oriol Junqueras haurà d’anar a Soto del Real, on està segrestat des de fa ja massa dies”. A les portes del Tribunal Suprem (vegeu més informació a la pàgina 19), va respondre així a la pregunta de si els republicans demanarien permís al jutge perquè Junqueras pugui acudir a la Zarzuela si el rei el crida a consultes després de les eleccions generals, en les quals ha estat elegit com a cap de llista d’ERC al Congrés.

Mentrestant, la número dos de JxCat a les generals, Laura Borràs, va admetre que van fer autocrítica en la reunió d’ahir sobre el resultat electoral i confia que els votants avalin el seu “clam per la unitat” una vegada culmini el cicle electoral, després de les municipals i europees del 26 de maig. “Aquest clam per la unitat que escoltem a les manifestacions pot ser que el votant hagi pogut interpretar que el pot exercir en una doble volta, que acaba amb les municipals i amb Carles Puigdemont a les europees.”

Borràs diu que ha guanyat “el ‘no’ a la repressió, el ‘no’ al 155 i el ‘sí’ al dret a l’autodeterminació”

Ho va dir abans que conegués que la Junta Electoral Central pretén vetar la candidatura de Puigdemont (vegeu la pàgina 8). Per a Borràs, a Catalunya ha guanyat “el no a la repressió, el no al 155 i el al dret a l’autodeterminació” en aquestes eleccions.

Rufián va comparèixer ahir amb Nuet i Vilalta satisfets amb els resultats de les eleccions.

Rufián va comparèixer ahir amb Nuet i Vilalta satisfets amb els resultats de les eleccions.ACN

tracking