SEGRE

Guaidó anuncia que compta amb el suport de militars

L’opositor Leopoldo López ha estat alliberat i Maduro diu estar "desactivant" un cop d’estat

El cap del parlament veneçolà, Juan Guaidó, reconegut com a president interí de Veneçuela per mig centenar de països, en unes declaracions als mitjans de comunicació.

El cap del parlament veneçolà, Juan Guaidó, reconegut com a president interí de Veneçuela per mig centenar de països, en unes declaracions als mitjans de comunicació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament veneçolà, Juan Guaidó, reconegut com a president interí per mig centenar de països, va anunciar aquest dimarts que "la família militar d’una vegada va fer el pas" per unir-se a ell i aconseguir "el cessament definitiu de la usurpació" que considera que Nicolás Maduro fa del Govern.

"El Primero de maig, el cessament definitiu de la usurpació ha començat avui", assegura en un vídeo publicat en el seu compte de Twitter i en el que se li pot veure al costat d’un grup de militars a la base de La Carlota, a l’est de Caracas. "Són molts els militars. La família militar d’una vegada va fer el pas. A tots els que ens estan escoltant: és el moment, el moment és ara, no només de la calma sinó del coratge i el seny perquè arribi la calma a Veneçuela, déu els beneeixi, seguim endavant. Recuperarem la democràcia i la llibertat a Veneçuela, sosté Guaidó.

En l’esmentat vídeo, va cridar als carrers a tots aquells veneçolans que s’han compromès en les últimes setmanes a manifestar-se als carrers per exigir la sortida de Maduro: "Comptem amb el poble de Veneçuela avui, les Forces Armades estan clarament del costat del poble són del costat de la Constitució, lleials al poble de Veneçuela, a la seua família, al futur, al progrés". "Avui com a president de Veneçuela, com legítim comandant en cap de les Forces Armades convoco a tots els soldats a tots, a tota la família militar, a acompanyar-nos en aquesta gesta com sempre hem, fet en el marc de la Constitució, en el marc de la lluita no-violenta", assegura en el vídeo en què apareix acompanyat pel líder opositor Leopoldo López.

López, líder del partit Voluntat Popular (VP) del que també forma part Guaidó, ha estat alliberat avui a Caracas, on complia una pena de gairebé 13 anys de presó en règim d’arrest domiciliari, com a conseqüència d’"un moviment militar i civil", segons va confirmar a Efe el seu pare a Espanya. "L’anomenat aquí a La Carlota a acompanyar aquest procés del cessament definitiu de la usurpació que hem convocat a tota hora i construcció de capacitats. Convoquem als que una vegada van acompanyar el procés, és un trobada de tots els veneçolans, avui tots els veneçolans volem construir les capacitats i el futur dels nostres fills, estiguin molt atents a la crida", assegura Guaidó. Després del final de la transmissió unant de la base, el nom oficial de la qual és Generalíssim Francisco de Miranda.

Maduro diu estar "enfrontant i desactivant" un cop d’Estat

El ministre de Comunicació de Veneçuela, Jorge Rodríguez, va informar aquest dimarts que el Govern de Nicolás Maduro està "enfrontant i desactivant" un pla colpista en al·lusió al pronunciament fet pel líder opositor, Juan Guaidó, des d’una base aèria militar.

"Informem al poble de Veneçuela que en aquests moments estem enfrontant i desactivant a un reduït grup d’efectius militars traïdors que es van posicionar en el Distribuidor Altamira per promoure un Cop d’Estat contra la Constitució i la pau de la República", va indicar el ministre.

tracking