SEGRE

ELECCIONES

Participació de més del 80% en 76 municipis i només 10 baixen del 70%

La més alta a Tarrés amb el 91,8% i la menor a Bausen, amb el 57,4% || Mobilització històrica en uns comicis que ERC ha guanyat en vuit de cada deu municipis

Cues per votar diumenge en un col·legi electoral de Mollerussa.

Cues per votar diumenge en un col·legi electoral de Mollerussa.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La participació a les eleccions generals de diumenge ha superat el 80% en 76 municipis de Lleida, un elevat percentatge que ha arribat a depassar el llindar del 90% a Tarrés (91,8%) i a Castell de Mur (90,7%).

En uns comicis que s’han caracteritzat per una mobilització històrica de l’electorat, només una desena de localitats s’han situat per sota del 70%. La més baixa es va donar a Bausen, amb un 57,41%, i fins i tot aquest percentatge crida l’atenció si tenim en compte que la mitjana de participació a les generals del 2016 va ser de tot just el 58,4% en el conjunt de les comarques lleidatanes.

JxCat va ser la segona força més votada i va guanyar en 37 municipis, mentre que el PSC ho va fer en set

L’alta mobilització dels electors es va traduir en llargues cues per votar en nombrosos municipis. El resultat electoral va donar un ampli triomf a ERC, el partit més votat en 182 municipis lleidatans. Això suposa pràcticament vuit de cada deu dels 231 que conformen la província (vegeu SEGRE d’ahir). Entre aquests destaca Lleida ciutat i gairebé totes les capitals comarcals.

La victòria dels republicans, que van aconseguir per primera vegada dos dels quatre escons en joc a les comarques lleidatanes, es va constatar tant a les principals ciutats com als pobles més petits; en àrees urbanes i en entorns rurals; tant al pla com al Pirineu.

El segueix a gran distància JxCat, la formació més votada en 37 localitats de les diferents comarques excepte al Segrià, on els republicans han guanyat en totes; i a Aran, on la victòria va ser per a Cs a Arres mentre que el PP va empatar amb Esquerra a Bausen. Aquest últim partit va guanyar a Es Bòrdes, i el PSC va ser la formació amb més vots a la resta de la Val: Canejan, Les, Naut Aran, Vilamòs, Bossòst i Vielha. Fora d’Aran, els socialistes només es van alçar com la força més votada al Pont de Suert.

En Comú Podem (ECP), que va perdre el seu escó lleidatà, no es va imposar en cap municipi lleidatà, mentre que en tres hi va haver empat entre ERC i JxCat: Cabanabona, Granyena de Segarra i Montoliu de Segarra.

Cap dels principals partits va fer ahir valoracions, més enllà de compareixences davant dels mitjans diumenge a la nit, després del recompte de vots. Els responsables de les campanyes dividien la seua atenció entre analitzar els resultats de les generals i ultimar llistes de les municipals que se celebraran en menys d’un mes, el 26 de maig. Després d’expirar la setmana passada el termini per presentar candidatures, avui es publicaran les proclamades com a definitives.

Participació de més del 80% en 76 municipis i només 10 baixen del 70%

Participació de més del 80% en 76 municipis i només 10 baixen del 70%

tracking