SEGRE

Un advocat explica que va rebre "cops" de la policia a Lleida l'1-O

Diu que li van donar "pals" quan es va acreditar i que els agents van treure de la porta una dona " donant-li puntades de peu"

Imatges de les intervencions de Policia Nacional i Guàrdia Civil en col·legis electorals de Lleida.

Càrregues policials a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'advocat Ramon Antoni Forteza, que ha declarat aquest dimarts com a testimoni al Tribunal Suprem en el judici del 'procés', ha explicat que va rebre "cops" diverses vegades per part de la policia quan va intentar assistir el dret de "persones que estaven detingudes a dins" del centre de votació que hi havia a la seu del Departament d'Afers Socials a Lleida. Forteza ha dit que va rebre "pals" també quan es va acreditar i també quan va anar a ajudar una dona que estava a terra i a la que els agents "treien de la porta donant-li puntades de peu". Preguntat per la fiscalia si coneixia la interlocutòria del TSJC, ha dit que només havia llegit la part dispositiva però que a la motivació es demanava mantenir la pau social. "L'actuació que vaig veure de la policia allà en res mantenia la pau social", ha criticat.

Una altra testimoni lleidatana, Jordina Freixanet, ha declarat per la seva presència a un centre de votació d'Alcarràs, on ha dit que, a la seva arribada, els agents no van "intercanviar cap paraula". Preguntada per la fiscalia sobre si sap que hi va haver policies lesionats, ha respost que ella coneix "amics lesionats".

D'altra banda, el diputat d'ERC Jordi Salvador i la senadora republicana Laura Castel han denunciat aquest dimarts al Tribunal Suprem càrregues "desproporcionades" i "gratuïtes" a Tarragona durant l'1-O quan la policia ja s'havia endut les urnes de l'IES Tarragona. "Em van pegar sense tenir capacitat de resposta ni de protecció ni d'anticipació i en cap moment estava amenaçant ni res, estava fent fotos", ha declarat Castel. Per la seva banda, Salvador ha assegurat que l'ambient era com "un World Disney" i que no va veure "cap acte de violència" abans que la policia fes "càrregues desproporcionades". Durant la tarda d'aquest dimarts, diversos votants han explicat les actuacions policials que van veure en municipis com l'escola Pau Claris de Barcelona, Sant Cebrià de Vallalta, Alcarràs o Fonollosa. L'alcalde de Fonollosa ha assegurat que era "impossible" impedir el pas dels antidisturbis, perquè "eren 20 veïns per 80 antidisturbis".

Imatges de les intervencions de Policia Nacional i Guàrdia Civil en col·legis electorals de Lleida.

Càrregues policials a Lleida

Imatges de les intervencions de Policia Nacional i Guàrdia Civil en col·legis electorals de Lleida.

Càrregues policials a Lleida

tracking