SEGRE

TRIBUNALS 1-0

Els presos Junqueras, Rull, Turull, Sànchez i Romeva recolliran l'acta

El Suprem no celebrarà judici el 21 de maig perquè els cinc acusats electes puguin prendre possessió del seu càrrec || Junqueras, Rull, Turull i Sànchez van ser elegits diputats i Romeva, senador

El president de la Generalitat, Quim Torra, a l’arribar ahir a la presó de Soto del Real.

El president de la Generalitat, Quim Torra, a l’arribar ahir a la presó de Soto del Real.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha decidit cancel·lar la sessió del 21 de maig del judici per l’1-O perquè els cinc acusats que van ser elegits diumenge passat com a membres del Congrés i del Senat puguin acudir a l’acte de constitució de les Cambres que se celebra aquell mateix dia. Tant Oriol Junqueras com Jordi Sànchez, Jordi Turull (per Lleida) i Josep Rull van ser escollits als comicis del 28 d’abril com a diputats del Congrés i Raül Romeva va ser elegit com a representant al Senat. Oficialment, la decisió de donar-los aquesta autorització no està presa, però l’esmentada data s’ha deixat lliure en previsió que s’actuï en aquest sentit ja que el Suprem estima que els processats electes han de recollir l’acta que els acredita com a parlamentaris ja que encara no pesa cap condemna en contra seu. Encara que no es descarta que després de l’acte se’ls pugui aplicar immediatament l’article 384 bis de la llei d’Enjudiciament Criminal, que preveu la suspensió de càrrec públic per als processats per delictes de rebel·lió.

No obstant, cap dels cinc ha sol·licitat fins al moment permís a l’alt tribunal per sortir de la presó i assistir a recollir l’acta i participar en la sessió constitutiva de les Cambres. Fonts de la defensa van assenyalar que ho faran durant la setmana vinent, una vegada disposin amb la certificació de la seua elecció per part de la junta electoral provincial que els correspon.

Torra, Buch, Calvet i Artadi van visitar ahir les presons de Soto del Real i Alcalá-Meco

D’altra banda, ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, van visitar els presos a Soto del Real i Alcalá-Meco. La número dos de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, juntament amb els números tres i quatre, Neus Munté i Ferran Mascarell, també es van reunir amb Joaquim Forn, cap de llista de la formació.

Les trobades s’emmarquen en la ronda de contactes per analitzar la situació política després de les eleccions del 28 d’abril que portarà avui Quim Torra a Waterloo per entrevistar-se també amb Carles Puigdemont.

Aquestes declaracions arriben després que l’associació separatista Societat Sant Joan Baptista del Quebec, denunciés dilluns passat que les autoritats canadenques van cancel·lar el permís que havia concedit a Puigdemont per viatjar per via aèria al país americà.

El president de la Generalitat, Quim Torra, a l’arribar ahir a la presó de Soto del Real.

El president de la Generalitat, Quim Torra, a l’arribar ahir a la presó de Soto del Real.ACN

tracking