SEGRE

Iceta es descarta com a nou ministre: "No pararé fins que sigui president"

El primer secretari del PSC advoca per un Govern socialista en solitari amb "suports externs

Miquel Iceta

Iceta es descarta com a nou ministre: "No pararé fins que sigui president"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit aquest dijous que la seua carrera política continua sent a Catalunya i s’ha descartat com a ministre d’un futur Executiu socialista presidit per Pedro Sánchez: "Jo no, fins que no arribi a president de la Generalitat no pararé". En declaracions a TV3, Iceta ha advocat per un Govern socialista en solitari amb "suports externs", ja que, segons el seu parer, "un Govern de coalició no seria la millor manera de garantir l’estabilitat".

Ha assenyalat, en aquest sentit, l’exemple de l’executiu portuguès i ha demanat d’"assajar" aquesta fórmula, en la que el primer ministre socialista del país lusità, Antonio Costa, no té socis de govern però sí tres formacions d’esquerres que faciliten la governabilitat. Ha recordat després que "en tot procés de negociació les posicions inicials són distants" i ha recomanat a Unidas Podemos que "cada vegada que s’han volgut posar a la contra les coses els ha anat molt malament".

En relació amb Catalunya, ha considerat complicat mantenir "un diàleg de fons amb resultats" fins que acabi el procés judicial contra els líders independentistes i se celebrin unes noves eleccions en la comunitat autònoma. "Si no es donen les condicions, no intentem córrer més del compte ni generar falses expectatives", ha apuntat.

Preguntat sobre l’escenari de pactes postelectorals a Barcelona després de les municipals del 26 de maig, Iceta ha dit que "posar un alcalde que ja ha fracassat no sembla lògic", en al·lusió a la candidata dels comuns, Ada Colau, i que tampoc no ho sembla facilitar un govern d’ERC de la mà del seu candidat Ernest Maragall.

tracking