SEGRE

PANORAMA

De Gispert compara Cs i PP amb "porcs" en xarxes socials

L’expresidenta del Parlament diu que no va voler ofendre || Crítiques de l’oposició, que insta a treure-li la Creu de Sant Jordi

De Gispert retuiteja un fals tuit que diu

De Gispert retuiteja un fals tuit que diu "porcs" a polítics del PP i Cs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresidenta del Parlament Núria de Gispert, que actualment està integrada al partit Demòcrates de Catalunya, l’escissió independentista de l’extinta Unió Democràtica de Catalunya, es va veure embolicada ahir en una polèmica a compte d’un missatge que va retuitejar en el seu compte de Twitter. El text original deia: “Girauta a Toledo; Arrimadas a Madrid; Millo a Andalusia; Dolors Montserrat a la UE. Catalunya augmenta les seues exportacions. Segons l’Observatori del Porcí, Catalunya manté la tendència a augmentar les exportacions.” A més, De Gispert va afegir: “Per a tots vosaltres, per a aquells que desitgen que torni la dignitat a les institucions.”

Després de difondre’s el missatge de l’antecessora en el càrrec de Carme Forcadell, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va qualificar de “pur deliri separatista” les paraules de De Gispert, a més de criticar que el Govern de la Generalitat li hagi concedit la Creu de Sant Jordi. A més, des del partit taronja, es va advocar perquè el president, Quim Torra, comparegui davant del Parlament per donar explicacions sobre la concessió de l’esmentada distinció a l’expresidenta de la Cambra. En la mateixa línia, el seu excompany de files a UDC i líder d’Units, Ramon Espadaler, va censurar el missatge i va instar Torra a reconsiderar si atorga la Creu de Sant Jordi a De Gispert. Igualment, els socialistes van registrar una moció al Parlament que insta la Cambra catalana a demanar al Govern que revoqui la Creu de Sant Jordi que l’Executiu de Torra va acordar atorgar a l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert en el seu consell exectuiu de dimarts. En el seu escrit, el PSC recorda que De Gispert va ser reprovada pel legislatiu català a causa dels “seus reiterats comentaris públics, vexatoris i excloents contra determinats diputats del Parlament que representen no només 1.100.000 votants, sinó també el conjunt de la societat catalana”. Per la seua part, el president Torra va tancar l’assumpte i va descartar revocar la concessió de la distinció atorgada a De Gispert.

Núria de Gispert, durant una compareixença de premsa.

Núria de Gispert, durant una compareixença de premsa.ACN

tracking