SEGRE

Dos de cada deu MENA han comès delictes

Des del 2016, el 18% dels menors estrangers no acompanyats han estat investigats o detinguts pels Mossos, la majoria per petits furts

Vista de la comissaria dels Mossos, que han obert una investigació per detenir l’agressor.

Vista de la comissaria dels Mossos, que han obert una investigació per detenir l’agressor.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa des de fa dos mesos el Pla d'Acció Polièdric (PAP) a la ciutat de Barcelona per abordar l'arribada intensa de menors estrangers no acompanyats (MENA) a la capital catalana i evitar que siguin víctimes o autors de delictes. El PAP té una dimensió transversal i per això qualsevol actuació policial, ja sigui de caire preventiva i/o assistencial, va acompanyada de l’actuació d’altres actors que intervenen en l’abordatge d’aquest fenomen, com la Fiscalia de Menors, la Guàrdia Urbana, els serveis socials municipals i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. Qualsevol actuació policial sobre aquest col·lectiu anirà sempre acompanyada de l’actuació d'aquests organismes.

Dels menors immigrants arribats sols a Catalunya des del 2016 i fins al 2018 (alguns d’aquests ja poden ser actualment majors d’edats), el 18% han estat detinguts i/o investigats (majoritàriament per furts de menys de 400 euros) com a mínim una vegada.

La voluntat d’aquest pla és protegir els MENA i establir tots els mecanismes per tal d’evitar que aquests acabin generant problemes d’inseguretat.

tracking