SEGRE

ANDALUSIA POLÈMICA

Bronca al Parlament andalús pel nomenament d'Enric Millo

Susana Díaz lamenta que es contracti el “responsable” del dia “més vergonyós” d’Espanya, al permetre l’1-O || Moreno el defensa i assegura que està amenaçat

Juanma Moreno, amb el seu vicepresident Juan Marín, ahir.

Juanma Moreno, amb el seu vicepresident Juan Marín, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Junta, Juanma Moreno, i la líder del PSOE i cap de l’oposició, Susana Díaz, van protagonitzar ahir un aspre debat arran del nomenament d’Enric Millo, exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, com a secretari general d’Acció Exterior de la Junta d’Andalusia.

Susana Díaz va assegurar no qüestionar en absolut que al Govern autonòmic es puguin incorporar professionals que no són d’aquesta comunitat, però sí que és “inaudit” que posi al capdavant de la veu d’Andalusia a Europa un polític que ha estat dirigent de CiU en l’època de Jordi Pujol i que va ser el “responsable” del dia “més vergonyós” d’aquest país, com va ser el del “semireferèndum de les urnes de plàstic a Catalunya que va avergonyir Espanya i Europa”.

Per la seua part, el president va defensar el nomenament de Millo afirmant que el seu Govern no posa límits a les persones, sobretot perquè Andalusia ha estat sempre una terra d’acollida.

Va lamentar que Díaz rebutgi el nomenament d’un senyor que ha estat delegat del Govern central, que ha estat “amenaçat de mort” i que ha estat insultat i qualificat de “porc” per independentistes, amb referència al tuit que posteriorment va esborrar l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert.

Per la seua part, la diputada de Vox Luz Belinda Rodríguez va criticar que aquest nomenament “sobra” i va titllar la secretaria general d’Acció Exterior de la Junta andalusa que ocuparà Millo d’“un altre xiringuito de col·locació d’amics que no canviarà”, a més de considerar un “escàndol” l’elecció d’algú “sota el mandat del qual es va realitzar un referèndum d’autodeterminació”.

La Junta d’Andalusia ha acabat facilitant la informació, encara que sense dades identificatives ni de gènere. La formació ultradretana va revelar

que més del cinquanta per cent dels treballadors que integren els equips d’atenció a Andalusia “no estan col·legiats”.

tracking