SEGRE

LABORAL CREIXEMENT

L'atur als Estats Units cau el mes d'abril fins a mínims del 1969

L’atur baixa al 3,6% després de crear 263.000 llocs de treball

El president Donal Trump.

El president Donal Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La taxa d’atur als Estats Units ha descendit el mes d’abril fins a assolir el 3,6%, dos dècimes per sota de les del mes anterior, per la qual cosa el país ha situat l’atur en la taxa més baixa des del desembre del 1969, segons va informar ahir el govern del president, Donald Trump. Aquest ha estat el mes número 103 en què l’ocupació creix de manera consecutiva als EUA, la ratxa més llarga de bonança al mercat laboral de la qual es té constància i els resultats de la qual anul·len les males perspectives d’inici d’any.

En total, al quart mes de l’any, es van crear 263.000 llocs de treball, per sobre de les expectatives dels analistes, que havien anticipat un creixement de no pas més de 217.000. El país voreja així un nivell proper a la plena ocupació, gràcies a l’augment de la contractació als sectors de negocis, construcció i salut. També hi ha hagut un descens en els aturats de llarga durada que es va situar en 1,23 milions de persones, fet que equival a una caiguda de 75.000 aturats. A més, la taxa de participació a la força laboral, és a dir, la proporció d’habitants que es troben treballant o buscant feina, es va reduir lleument al 62,8%, davant del 63% del mes anterior. Per la seua banda, el salari mínim es va incrementar en 6 cèntims de dòlar l’hora i arriba fins als 27,77. Respecte a l’any anterior, els salaris s’han incrementat un 3,2% i mantenen el nivell del mes de març.

Aquests números proveeixen de dinamita electoral els republicans en general i el president Trump en particular en la seua carrera per renovar el seu mandat de cara a les eleccions que se celebraran l’any 2020.

tracking