SEGRE

POLÍTICA COMICIS

La crisi pel Brexit castiga May i Corbyn a les urnes

El partit Conservador perd 433 regidors i el Laborista 91 || El grup proeuropeu Liberaldemòcrata, el més beneficiat

El líder dels laboristes, Jeremy Corbyn, durant els comicis.

El líder dels laboristes, Jeremy Corbyn, durant els comicis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions municipals celebrades a Anglaterra i Irlanda del Nord dijous va deixar un clar perdedor, el partit Conservador, liderat per la primera ministra Theresa May, que va perdre 433 escons a causa de les hores baixes que travessen al partit a causa del bloqueig del Brexit. Qui també va patir les causes de la crisi de l’acord que ha de treure el país del bloc europeu va ser el partit de Jeremy Corbyn, i és que els laboristes van perdre 91 dels 8.000 escons que hi havia en joc.

Els grans beneficiats durant aquests comicis van ser els partits anti-Brexit, com el Liberaldemòcrata, defensor de celebrar un segon referèndum. La formació va recollir gran part dels vots que van perdre els dos grans partits i va duplicar el nombre de regidors obtinguts a les passades municipals. El resultat és el millor de la formació des de l’any 2010, quan va assolir un 23 per cent dels vots a les generals i va formar coalició amb els tories, liderats aleshores per David Cameron. El partit va ser castigat llavors per aquesta unió a les eleccions de l’any 2015.

Els partits proeuropeus van recollir els escons perduts pels Laboristes i els Conservadors

També van pujar altres partits proeuropeus com els Verds, que van arribar a multiplicar per quatre els seus resultats, i nombrosos candidats independents.

Després de conèixer els negatius resultats obtinguts per la seua formació, Theresa May va assegurar que “el missatge és ben clar: hem de completar el procés de Brexit”, mentre que Corbyn va dir que el resultat és un missatge dels “votants pro i anti-Brexit” que el que volen és que s’“aconsegueixi un acord”. Conservadors i Laborals fa més de dos mesos que negocien un acord que permeti al Regne Unit sortir de la Unió Europea de manera ordenada i que ha estat tombat fins a en quatre ocasions per la cambra dels comuns, la qual cosa va obligar la primera ministra a demanar una pròrroga llarga als membres del bloc. Per la seua part, el líder liberaldemòcrata va defensar que l’augment dels partits proeuropeus és un senyal que els votants anti-Brexit “ja en tenen un tip” i estan disposats a fer-se sentir.

tracking