SEGRE

ELECCIONS

El Suprem torna el 'cas Puigdemont' al jutjat però avança que "té dret a presentar-se" a les eleccions

Ordena al contenciós a reunir-se "immediatament" per resoldre

Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció Quarta de la Sala Tercera del Tribunal Suprem ha decidit per unanimitat aquest diumenge declarar que la competència per resoldre els recursos contra la proclamació de la candidatura Lliures per Europa (Junts) correspon al Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Madrid, al qual ha ordenat que resolgui "immediatament" l’esmentat recurs.Així ho ha manifestat el TS, després de reunir-se a les 12.00 hores per resoldre el recurs presentat per la candidatura de Junts contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’excloure l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí de les llistes per a les eleccions europees el proper 26 de maig. El propi jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Madrid, juntament amb els 9 i 21, van decidir aquest dissabte traslladar al Tribunal Suprem l’esmentat recurs.

Dos dels set magistrats de la Secció Quarta de la Sala Tercera, Segundo Menéndez i Antonio Jesús Fonseca-Ferrer, han decidit no participar en la deliberació.

La sala conclou que "no té competència per conèixer el present recurs, havent de tornar-se les actuacions amb caràcter urgent al Jutjat del Contenciós-Administratiu".

En l'escrit, el TS considera que tant Puigdemont com Comín i Ponsatí, "com a ciutadans espanyols tenen dret a presentar-se com a candidats en les pròximes eleccions al Parlament Europeu", al contrari del què va decidir la Junta Electoral Central, que va estimar la reclamació formulada pel PP i Cs contra la inclusió de Puigdemont, Comín i Ponsatí en la llista a les europees de Lliures per Europa en entendre que "no reuneixen tots els requisits d’elegibilitat".

El TS recorda que l’article 6.2 de la Llei Electoral estableix la "inelegibilitat" en el supòsit que els candidats estiguin condemnats per sentència. "Entre les que allà es preveuen no figura la de trobar-se en rebel·lia, com es troben els recurrents," assegura el TS, pel que entén que Puigdemont, Comín i Ponsatí no han de ser exclosos del seu dret a presentar-se a unes eleccions, un dret que recull l’article 23 de la Constitució.

La mateixa Fiscalia de Madrid es va mostrar divendres passat a favor de què el Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Madrid estimés el recurs presentat per la candidatura Lliures per Europa

tracking