SEGRE

ELECCIONS PARTITS

Feijóo recolza Casado, que admet “haver captat el missatge” del 28-A

El PP aspira a ocupar el “centre” a les municipals i les europees || Cs adverteix que exercirà un “control democràtic” a l’independentisme des dels ajuntaments

Feijóo i Casado, ahir, en una romeria celebrada a la localitat corunyesa d’O Polo.

Feijóo i Casado, ahir, en una romeria celebrada a la localitat corunyesa d’O Polo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder dels populars gallecs, Alberto Núñez Feijóo, que va sonar l’estiu passat com a substitut de Mariano Rajoy al capdavant del PP, va acompanyar ahir el líder de la formació, Pablo Casado, amb motiu d’una romeria popular celebrada a la localitat corunyesa d’O Polo i en què van participar unes 5.000 persones. Casado va demanar “tancar files” després del resultat de les eleccions del 28-A, que va qualificar de “molt dolent”. En aquest sentit, va assegurar que els populars “hem captat el missatge” i va apostar per resituar la formació al “centre” per iniciar la “remuntada” i conformar un “dic de contenció” contra els socialistes. “La remuntada l’arranquem aquí”, va arengar Casado, que va reivindicar que el PP “no només és viu, sinó que és més fort que mai”. Sense esmentar ni Ciutadans ni Vox, Casado va fer una crida a “unir el vot” de la dreta entorn del PP per evitar que el PSOE entregui els ajuntaments “als independentistes o als comunistes de Podem”. Per la seua part, Feijóo va dir que els populars gallecs estan “a les seues ordres per reconstruir majories”. En la mateixa línia que Casado, va demanar als votants de Cs, a l’ala “moderada” de Vox i als “moderats” del PSOE a optar pel PP el 26-M per evitar governs de l’“esquerra radical, el populisme i el nacionalisme”. “Som aquí per donar suport a Casado, per portar-lo a la victòria a les municipals, les autonòmiques i les europees”, va concloure Feijóo.

En sintonia amb la línia del discurs popular, el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, va centrar la jornada de precampanya en el paper a jugar per la formació taronja a l’hora de frenar l’independentisme. En aquest sentit, va advertir que els seus regidors exerciran un “control democràtic” sobre els independentistes als consistoris. Així mateix, va posar èmfasi que els socialistes han pactat “en reiterades ocasions” amb els partits independentistes als ajuntaments catalans. “Provarem evitar que les forces no nacionalistes, per ocupar una cadira, pactin amb les nacionalistes.”

“Torna, Rajoy, treu-nos el ‘fra-casado’ de davant”

“Torna, Rajoy, torna, treu-nos el fra-casado de davant.” Amb aquesta proclama, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va emular ahir a Montmeló la famosa frase que va pronunciar a la Festa de la Rosa de l’any 2016 celebrada a Gavà, en la qual va demanar a Pedro Sánchez que el deslliurés de Mariano Rajoy que, llavors, era president del Govern central. Mentrestant, el president d’Aragó, el socialista Javier Lambán, va apostar per iniciar “un segon procés de descentralització” en el qual ciutats com Saragossa o València siguin “capitals compartides” d’Espanya. Lambán va fer aquesta proposta en el marc de la Festa de la Rosa a Saragossa, a la qual també va acudir el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig. El socialista, que el diumenge de la setmana passada va aconseguir revalidar prou majoria per repetir quatre anys més al capdavant de l’administració valenciana, es va mostrar partidari d’“aprofundir” en l’Estat autonòmic des de la “cooperació i la lleialtat” entre els diferents nivells de govern.

Feijóo i Casado, ahir, en una romeria celebrada a la localitat corunyesa d’O Polo.

Feijóo i Casado, ahir, en una romeria celebrada a la localitat corunyesa d’O Polo.EFE

tracking