SEGRE

Trias al Suprem: "Deixar les armes als cotxes era una barbaritat"

L'exalcalde de Barcelona descriu una "actitud pacífica" de la gent a Economia i destaca dels 'Jordis' les crides a la calma

Trias, a la porta del Suprem.

Trias al Suprem: "Deixar les armes als cotxes era una barbaritat"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha dit al judici del 'procés' al Suprem que els voluntaris de l'ANC estaven "molt preocupats" pel fet que dins dels cotxes de la Guàrdia Civil hi haguessin armes. Segons ha dit, va endur-se un "ensurt" del que encara no s'ha recuperat. "Jo que he fet la mili vaig pensar que era una barbaritat deixar armes als cotxes i que li cauria un paquet", ha dit al Suprem, on ha testificat a petició de les defenses. També ha descrit una actitud "de reivindicació nacional però pacífica i tranquil·la" de la gent concentrada a Economia, on hi va arribar pels volts de les sis de la tarda. A més, ha dit que en totes les manifestacions independentistes sempre s'intenta que "ningú cometi una ximpleria" i que els líders d'ANC i Òmnium en tot moment feien "crides a la calma" i demanaven a la gent que "avisessin" si detectaven algun "provocador".

Trias també ha relatat que abans d'anar a Economia va adreçar-se a la seu de la CUP quan va saber que la policia hi intentava entrar sense ordre judicial. Ha reconegut que la seva relació amb el partit "no sempre és excel·lent" però que considerava que els havia de demostrar el suport en aquesta situació. "Això no podia ser", ha dit, en relació a l'intent de la policia espanyola d'entrar al partit.

A preguntes del lletrat Francesc Homs, ha dit que després va anar a Econaomia a "donar suport" a la gent que estava dins la conselleria i que en cap cas va anar-hi per "impedir l'actuació de la comitiva judicial". "Jo sé què vol dir trobar-se en una situació no buscada que et difamen o et fan un tractament irregular d'una informació", ha dit Trias, unes valoracions que el president del tribunal ha tallat demanant al lletrat que fes una altra pregunta.

tracking