SEGRE

SUCCESSOS AVIACIÓ

Un total de 41 morts en un accident aeri a Moscou

Després d’aterrar d’emergència un avió de passatgers que es va incendiar || L’aeronau s’havia enlairat pocs minuts abans

Imatge de l’avió en flames a l’aeroport de Xeremétievo.

Imatge de l’avió en flames a l’aeroport de Xeremétievo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 41 persones van morir ahir a l’incendiar-se un avió de passatgers Superjet-100 després d’efectuar un aterratge d’emergència a l’aeroport Xeremétievo de Moscou. Segons van informar fonts dels serveis mèdics, l’agència oficial TASS, a l’accident van morir finalment 41 persones. Entre les víctimes mortals hi ha almenys dos nens, va explicar el Comitè d’Instrucció de Rússia.

Pertanyent a la companyia russa Aeroflot, l’aparell s’havia enlairat de l’aeroport de Xeremétievo amb destinació a la ciutat de Múrmansk, al nord-oest de Rússia, però minuts després els seus pilots van informar la torre de control de problemes a bord i van decidir tornar i efectuar un aterratge d’emergència. “No ho va aconseguir en el primer intent i en el segon el tren d’aterratge va impactar contra la pista, igual que el morro de l’aparell, i es va produir l’incendi”, va dir una font dels serveis d’emergència a Interfax.

L’avió accidentat era un Superjet-100, de fabricació russa, i encara es desconeixen les causes

Segons l’oficina de premsa de l’aeroport, l’avió Superjet-100, que realitzava el vol SU-1492, s’havia enlairat amb normalitat a les 18.02 hora local (15.02 GMT) i 28 minuts després es va produir l’aterratge que va concloure amb l’avió en flames.

El president de Rússia, Vladímir Putin, va expressar les condolences als familiars de la víctimes i va donar instruccions per prestar-los tota mena d’assistència, va informar el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov. De moment es desconeix el problema que va obligar els pilots del Superjet-100, un avió de fabricació russa, a tornar a l’aeroport de Xeremétievo, encara que una font citada per TASS va indicar com a causa més probable l’impacte d’un llamp a l’aeronau. L’accident va obligar a cancel·lar o ajornar més de cent vols als tres aeroports més importants de Moscou.

tracking