SEGRE

PANORAMA

Puigdemont, Comín i Ponsatí, a la llista de JxCat a Europa després de l'aval dels tribunals

Els jutjats contenciosos de Madrid acaten el criteri del Suprem || El líder de Junts per Catalunya denunciarà la Junta Electoral per prevaricar i critica que encara no hagin pogut imprimir les paperetes

Comín, Puigdemont i Ponsatí, amb els seus substituts Trias, Boye i Talegón, dissabte a Brussel·les.

Comín, Puigdemont i Ponsatí, amb els seus substituts Trias, Boye i Talegón, dissabte a Brussel·les.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí encapçalaran la llista de JxCat a les eleccions europees després de rebre l’aval de diversos jutjats contenciosos administratius de Madrid que, seguint el criteri marcat diumenge pel Tribunal Suprem, ahir van acordar deixar sense efecte el veto sobre la candidatura d’aquests tres líders independentistes acordada per la Junta Electoral Central (JEC) la setmana passada a instàncies del Partit Popular i Ciutadans. A les sentències que es van fer públiques ahir, i que encara es poden recórrer en empara davant del Constitucional, els jutges admeten que la decisió de deixar que Puigdemont, Comín i Ponsatí siguin candidats es fonamenta en els arguments esgrimits pel Suprem.

L’alt tribunal va defensar que “com a ciutadans espanyols tenen dret a presentar-se com a candidats” perquè la llei únicament recull com a “causa d’inelegibilitat” el fet que la persona estigui condemnada per sentència i no que estigui en situació de “rebel·lia, en la qual es troben els recurrents”.

Boye i Puigdemont diuen que la JEC va dictar el veto a la candidatura sabent que era contrari a Dret

A més a més, els jutges del contenciós afegeixen que han estat aquests tres líders independentistes els que “voluntàriament s’han col·locat en una situació que afecta la seua condició d’electors”. Després de conèixer-se la decisió, Gonzalo Boye, un dels lletrats de Puigdemont, va dir que “m’encanta que les coses surtin com les havíem previst”. A més, va avançar que es preparen per portar la JEC als tribunals. “Evidentment, exigirem responsabilitats als que són absolutament responsables d’aquests fets perquè ells sabien perfectament el que estaven fent i això en Dret té un nom”, va manifestar, a la qual cosa va afegir que “sens dubte és prevaricació”. En aquesta mateixa línia, el mateix Puigdemont va confirmar que denunciaran el màxim òrgan de l’administració electoral a nivell estatal.

“Quan de manera clara ha quedat provat i demostrat que hi ha hagut un ús i abús de la llei, hem de defensar-nos.” Va remarcar, a més, que malgrat haver obtingut l’aval judicial per presentar-se a les europees, el perjudici ja està fet.

“Estic molest perquè queden només vint dies per a les eleccions europees i avui hem rebut l’autorització per imprimir milions de paperetes i per intentar atrapar el temps que ens han robat perquè arribin en la tramesa censal a les llars de Catalunya”, va assenyalar. “Això sí que és un perjudici seriós per a nosaltres”, va concloure.

tracking