SEGRE

POLÍTICA CONTACTES

Sánchez obté un rotund 'no' de Rivera a la investidura, que sí que negociarà amb Iglesias

El líder de Cs li ofereix els seus senadors per aplicar l’article 155 sobre Catalunya || Podem considera la trobada com “el millor punt de partida” per pactar un govern progressista a la Moncloa

Sánchez obté un rotund ‘no’ de Rivera a la investidura, que sí que negociarà amb Iglesias

Sánchez obté un rotund ‘no’ de Rivera a la investidura, que sí que negociarà amb IglesiasEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va mantenir ahir el rebuig de facilitar una investidura de Pedro Sánchez després de reunir-se amb el president del Govern en funcions a la Moncloa. En canvi, va prometre que farà una oposició “forta”, “lleial” amb els espanyols i “amb sentit d’Estat”. Així, li va proposar quatre pactes d’Estat en matèria d’educació, immigració, terrorisme i despoblació. Per això, Rivera va allargar la mà al president del Govern en funcions per aplicar l’article 155 a Catalunya. En aquest sentit, va argumentar que a la formació taronja estan “farts” que els CDR “tallin autopistes”, que els Mossos d’Esquadra “estiguin sotmesos a l’arbitrarietat de Torra”, que la televisió pública “ataqui l’oposició i la resta dels espanyols” o que es “pengin estelades als col·legis”.

La reunió es va produir l’endemà de la trobada de Sánchez amb el líder del PP, Pablo Casado –que va suggerir a Rivera que s’abstingués per facilitar la investidura–. Rivera va prometre “una oposició sense motxilles, sense complexos, lliure de corrupció i que té futur” per protegir els ciutadans “dels excessos del Govern” i davant de “pujades d’impostos”, perquè “no es trepitgi la Constitució amb punts ni mediadors” i per la igualtat entre espanyols.

Rivera promet una oposició per protegir els ciutadans dels excessos del Govern Iglesias va assegurar, després de la reunió, que les forces progressistes han de sumar Budó alerta Pedro Sánchez que “no pot governar d’esquena a Catalunya”

També va rebutjar que el partit faciliti una investidura de Sánchez si Ciutadans necessita el suport del PSOE per a algunes comunitats o ajuntaments després del 26-M. “Espanya no és un àlbum de cromos”, va manifestar, i va assegurar que “sortirà a guanyar” les eleccions municipals i autonòmiques. En aquest sentit, va afirmar que Ciutadans se centrarà a construir una alternativa “forta” per arribar a La Moncloa quan l’Executiu de Sánchez “s’enfonsi”.

Hores més tard, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar que “no hi podia haver un punt de partida millor” per a la formació d’un govern progressista que la reunió que va mantenir amb el president del Govern en funcions al palau de la Moncloa, sense donar gaires més detalls sobre el contingut de les seues converses.

Per la seua banda, fonts de l’Executiu van valorar la trobada com a “molt positiva i constructiva”. “Ens hem posat d’acord a posar-nos d’acord”, va celebrar Iglesias en una compareixença de tot just cinc minuts en la qual va assegurar que “les posicions són conegudes”, però que “aquests processos són llargs”, però va demanar “paciència” perquè aquest treball serà “llarg” i requerirà “discreció” i “prudència”. “Des d’aquest punt de partida comú, tenim clar que les forces progressistes hem de sumar”, va afirmar.

D’altra banda, Iglesias va evitar afirmar de forma explícita que proposés a Sánchez la formació d’un govern de coalició, tal com va avançar dilluns, i tampoc va explicar si els dos líders van parlar sobre la possible inclusió d’independents al futur Executiu.

Sánchez obté un rotund ‘no’ de Rivera a la investidura, que sí que negociarà amb Iglesias

Sánchez obté un rotund ‘no’ de Rivera a la investidura, que sí que negociarà amb IglesiasEFE

tracking