SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

La JEC proclama com a candidats Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí

Al desestimar el TC els recursos de PP i Cs

Puigdemont, Comín i Ponsatí, dimecres a Schengen.

Puigdemont, Comín i Ponsatí, dimecres a Schengen.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Central (JEC) va acordar ahir a la tarda proclamar com a candidats a les eleccions europees a la llista de Lliures per Europa l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els que van ser els seus consellers Antoni Comín i Clara Ponsatí.

L’organisme arbitral adopta aquesta decisió després que el Tribunal Constitucional avalés al matí les candidatures dels tres polítics escapats a Bèlgica. D’aquesta forma, rectifica la decisió que va adoptar el 29 d’abril quan va decidir excloure els tres de la candidatura europea de Junts per Catalunya a l’estar processats en rebel·lia en la causa del procés.

La JEC fa marxa enrere en la decisió del dia 29 d’excloure les candidatures dels tres polítics

Per això, segons aquesta resolució, la JEC va acordar publicar de nou al BOE la candidatura d’aquesta coalició amb els noms de Puigdemont, Comín i Ponsatí als tres primers llocs.

El PP havia presentat recurs aquest dimecres contra la decisió del jutjat contenciós administratiu de Madrid de validar la candidatura Lliures per Europa, a l’entendre que s’havia revocat de forma arbitrària la resolució de la JEC que havia impedit inicialment la presentació de la candidatura independentista (JxCat).

Pel que fa a Ciutadans, va demanar empara al tribunal de garanties perquè considerava que les resolucions dels jutjats contenciosos administratius de Madrid –que van resoldre en el sentit en què va apuntar el Suprem en una resolució anterior– vulneraven el dret a la igualtat consagrat a l’article 14 de la Constitució i també el dret a la tutela judicial efectiva (article 24).

Als recursos, el Partit Popular al·legava també la vulneració de l’article 24 i sumava la conculcació de la igualtat drets entre ciutadans de la Unió Europea (article 23.2).

tracking