SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Rubalcaba, “extremament greu”

Al tenir un ictus dimecres passat || Pedro Sánchez abandona la cimera europea a Romania per visitar-lo, i Felip VI i el món polític donen el seu suport al que va ser vicepresident

Alfredo Pérez Rubalcaba.

Alfredo Pérez Rubalcaba.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident del Govern i exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba es trobava ahir en estat d’“extrema gravetat” al tenir un ictus dimecres, segons l’últim comunicat mèdic emès per l’Hospital Puerta de Hierro de Majadahonda (Madrid). L’exdirigent socialista està a la Unitat de Cures Intensives (UCI) d’aquest centre hospitalari, on va ingressar en estat greu. Així mateix, el centre hospitalari va informar que “per exprés desig de la família”, no proporcionaria més informació sobre l’estat de salut de l’exlíder del PSOE.

Rubalcaba va ser atès dimecres a la tarda pels serveis d’emergència de la Comunitat de Madrid, que van rebre una trucada a les 18.12 hores des del domicili del polític, situat al carrer Panamá de Majadahonda, on el van atendre.

González i Zapatero van anar a l’hospital per conèixer l’estat de salut de Rubalcaba

Després d’una primera inspecció, sanitaris del SUMA van traslladar Rubalcaba al Puerta de Hierro. Una vegada al centre hospitalari, se li va aplicar “el protocol diagnòstic i terapèutic habitual” per als casos d’infart cerebral o ictus i dimecres a última hora de la nit, es trobava ingressat a l’UCI després d’haver estat intervingut quirúrgicament.

Entre els nombrosos missatges d’ànim i suport que van enviar a Rubalcaba des que es va saber la notícia, hi ha el del rei Felip VI, que es va interessar ahir pel seu estat de salut. Fonts de la Casa Reial van assegurar que el monarca va conversar amb Pilar Goya, esposa de l’històric dirigent socialista, per conèixer la seua evolució i desitjar-li un ràpid restabliment.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va abandonar ahir a la tarda la cimera europea informal que se celebrava a Sibiu (Romania) abans que acabés la reunió, a causa del greu estat de salut de Rubalcaba.

Fonts del Palau de la Moncloa van confirmar que, atès l’estat de salut “preocupant” de Rubalcaba, Sánchez va decidir anticipar la tornada a Espanya per estar amb la família. Hores abans, Sánchez va subratllar el seu desig que l’exsecretari general del PSOE tingui una ràpida recuperació, i se’l pugui veure de nou “actiu, fent política i sent una inspiració per a tots”.

Així mateix, els expresidents del Govern Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero van anar a l’hospital Puerta del Hierro per conèixer l’estat de salut de Rubalcaba i estar amb la seua família.

També es van desplaçar a l’hospital altres companys socialistes, com la secretària general del PSOE a Andalusia, Susana Díaz; l’exministre de Foment José Blanco; l’exministre de Treball i Immigració Valeriano Gómez; l’exdiputat Juan Moscoso; l’exministre d’Exteriors Javier Solana o l’exportaveu del Congrés Antonio Hernando, entre d’altres.

El senador electe Rafael Hernando (Partit Popular) va expressar tot el seu suport a l’exdirigent socialista i va desitjar que pugui recuperar-se “i surti com ell és, profundament vital i vivaç, amb totes les seues qualitats”. Per la seua banda, el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, va mostrar “solidaritat” amb la família de Pérez Rubalcaba. El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, també va transmetre el suport del partit a Rubalcaba i als seus.

L’estat de l’exlíder del PSOE marca l’inici de la campanyaEl delicat estat de salut de l’antecessor de Pedro Sánchez a la secretaria general del PSOE va marcar els actes d’inici de la campanya de les europees, municipals i autonòmiques que se celebraran el 26 de maig (més informació a les pàgines de la 10 a la 17). Així, el líder dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco, va tenir present Rubalcaba a l’inici del míting del PSOE i va manifestar la voluntat de “tenir present a un magnífic company que en aquests moments potser estigui en els últims moments de la seua vida”, paraules que van rebre una llarga ovació. També el president del PP, Pablo Casado, va dir que “en aquesta qüestió no hi ha sigles, partits ni colors”, li va desitjar una ràpida recuperació i va destacar que “ha entregat els seus millors anys a la política”.

Alfredo Pérez Rubalcaba.

Alfredo Pérez Rubalcaba.EFE

tracking