SEGRE

Torra i el rei se saluden fredament a l'interior del Saló de l'Automòbil de Barcelona

El president de la Generalitat ha evitat situar-se entre les autoritats que han rebut a Felip VI

Torra i el rei se saluden fredament a l'interior del Saló de l'Automòbil de Barcelona

Torra i el rei se saluden fredament a l'interior del Saló de l'Automòbil de BarcelonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha evitat aquest divendres situar-se entre les autoritats que han rebut el rei a la seua arribada a la Fira de Barcelona per inaugurar el Saló de l’Automòbil, però ambdós s’han saludat fredament al pavelló que ha acollit l’acte inaugural. Felip VI ha descendit de l’automòbil en el qual s’ha traslladat fins el recinte firal de Montjuic i ha saludat a les autoritats que l'esperaven, entre elles la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i els màxims responsables del Saló. En concret, l'esperaven el president de l’Automobile, Enrique Lacalle; el de la Fira de Barcelona, Pau Relat; i el de la patronal Anfac, José Vicente de los Mozos, així com Javier de Godó. Minuts abans havia arribat Torra, però no es va quedar a l’exterior i va accedir al pavelló en el qual s’ha celebrat la cerimònia inaugural.

Allà ha esperat que també entrés el rei, qui després d’estrènyer la mà a altres autoritats situades en una segona línia de salutació de la que tampoc no formava part Torra, s’ha dirigit a l’estrada en la qual esperaven representants de sector d’automòbil per a la foto de família.

Juntament amb ells es trobava el president de la Generalitat, i quan el cap de l’Estat l’ha vist, s’ha dirigit a ell i ambdós s’han saludat sense intercanviar comentaris.

A la foto de família, Torra s’ha situat a la dreta de rei, que ha conversat de forma distesa amb altres protagonistes de la instantània però en cap moment no ha creuat paraula amb el president.

Tampoc no han parlat en finalitzar la foto i mentre es formaven diversos grupets abans que tots es dirigissin a les taules habilitades per al dinar amb què s’ha inaugurat oficialment el Saló de l’Automòbil.

Felip VI i Torra s'han situat un davant un altre a la taula presidencial, però el seu diàmetre feia molt difícil que poguessin entaular una conversa. A la mateixa taula s’han assegut, entre altres, Maroto, Cunillera, Lacalle, Relat, De los Mozos, el comte de Godó, el president de la CEOE, Antonio Garamendi; el de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet; i el de Repsol, Antonio Brufau.

A causa que en la mitjanit d’aquest divendres va començar la campanya de les eleccions municipals, autonòmiques i europees, en l’acte no hi ha hagut intervencions del rei ni de cap representant polític, i només han pres la paraula el president del Saló, el de la Fira de Barcelona i el d’Anfac.

Felip VI sí que ha estampat la seua firma davant de tots els assistents al dinar en un espai commemoratiu dels cent anys del Saló de l’Automòbil que se celebren en aquesta edició.

tracking