SEGRE

PANORAMA

La classe política destaca la categoria d'“home d'Estat” d'Alfredo Pérez Rubalcaba

Cunillera lloa la capacitat del polític de buscar ponts de diàleg i aconseguir acords || Els antics rivals a l’hemicicle destaquen el seu paper en la fi del terrorisme d’ETA i la seua entrega política

El fèretre d’Alfredo Pérez Rubalcaba va entrar al Congrés per la Porta dels Lleons.

El fèretre d’Alfredo Pérez Rubalcaba va entrar al Congrés per la Porta dels Lleons.JESÚS HELLÍN EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poc després de conèixer-se la mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba, van arribar les primeres condolences i missatges emotius en memòria de l’històric dirigent socialista, a qui molts van coincidir a definir com un “home d’Estat”. Entre aquestes, la de la delegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Tere Cunillera, que va destacar ahir la figura d’un polític “capaç d’aprofitar qualsevol moment per arribar a un acord” i no va dubtar a asseverar que “Rubalcaba era i és la política en estat pur”.

El president dels populars, Pablo Casado, va definir Rubalcaba com “un gran servidor públic de la política espanyola”, i Albert Rivera, líder de Ciutadans, el va recordar com un “polític intel·ligent i un gran parlamentari” al qual trobaran “molt a faltar”. Per la seua part, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va transmetre el “més sincer condol” a la família de l’exvicepresident i als seus companys del PSOE. També Vox, el partit dirigit per Santiago Abascal, va expressar el seu “condol a la família d’Alfredo Pérez Rubalcaba i al Partit Socialista”.

La majoria dels partits van oferir condolences per la mort de l’exdirigent socialista

La delegada del Govern destaca la seua capacitat de diàleg i afirma que “és la política en estat pur”

Així mateix, l’expresident del Govern central Mariano Rajoy es va acomiadar amb elogis de qui va ser el seu adversari polític i el va descriure com “una de les personalitats més importants de la recent història d’Espanya” que, com a tal, “mereix ser honrat i reconegut”. “Va ser un home d’Estat i un adversari digne de respecte i admiració. Descansi en pau”, va dir al seu perfil de Twitter.

Rubalcaba va ser un “polític d’altura en moments difícils”, segons el president d’Andalusia, Juanma Moreno i “un servidor fidel a l’Estat”, en paraules de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, uns missatges d’afecte als quals es van sumar a les xarxes socials moltes altres personalitats polítiques de diferents formacions, com la candidata de Ciutadans a l’ajuntament de Madrid, Begoña Villacís; el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, o l’expresident català Carles Puigdemont.

Si a “algú li corria la política per les venes, aquest era Alfredo Pérez Rubalcaba”, va opinar el president del PNB, Andoni Ortuzar, sobre un polític “excepcional”.

Rubalcaba sempre estarà al “cor” dels socialistes i en el seu “record”, va afirmar el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que també va subratllar que “la història del PSOE i la de les últimes dècades” d’Espanya “no s’entenen sense la seua figura”.

Per la seua banda, l’organització juvenil Arran va reaccionar a la mort de Rubalcaba publicant una fotografia seua de cap per avall amb el missatge “Fins mai més, ministre dels GAL”.

tracking