SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

Blasco admet que es va quedar fons destinats a ONG

Pacta amb la Fiscalia una rebaixa de la pena a 3,5 anys || Durant el judici a l’exconseller valencià i exportaveu del Partit Popular

Rafael Blasco en una compareixença a les Corts valencianes.

Rafael Blasco en una compareixença a les Corts valencianes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció ha arribat a un acord amb l’exconseller de Solidaritat i exportaveu del PP a les Corts Rafael Blasco i l’empresari Augusto César Tauroni –els dos principals acusats en el cas per irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte d’un hospital a Haití que mai es va portar a terme– pel qual els dos processats reconeixeran els fets pels quals s’asseuen al banc dels acusats i acceptaran penes properes als tres anys i mig de presó.

Aquest pacte s’emmarca en el segon judici del cas, que va començar formalment dilluns, i en què es jutgen dos peces del conegut com a cas Cooperació –2 i 3– sobre les quals la Instrucció número 21 de València va donar per conclosa la investigació el 2017 pels delictes de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau de subvencions, blanqueig i falsedat documental.

En aquest cas, es jutja les subvencions a ONG i en projectes a Haití que mai es van dur a terme

Per aquestes peces, Anticorrupció sol·licitava setze anys de presó per a Blasco i demanava com a responsabilitat civil la quantitat de 4,6 milions d’euros. No obstant, la pena més elevada que reclamava el fiscal és per a Augusto César Tauroni, fins a vint-i-un anys i mig de presó. Així mateix, reclamava que se li fixés una multa de 3,1 milions d’euros i el decomís dels seus dos apartaments de Miami i un iot, a banda dels diners dels comptes dels Estats Units de diferents societats per un delicte de blanqueig de capitals.

Blasco ja va ser condemnat per un frau d’ajuts al Tercer Món a la primera de les peces del cas i continua en règim de semillibertat des del mes de febrer, després d’accedir al tercer grau després de passar per la presó.

En aquesta causa, es jutja en total vint-i-quatre persones, entre aquests l’excúpula a la conselleria de Solidaritat (l’exsecretària general Tina Sanjuán; l’exdirector general José María Felip, i l’excap d’àrea de Solidaritat Marc Llinares); els empresaris Augusto César i Arturo Tauroni, i el president de l’ONG Esperanza Sin Fronteras, Fernando Darder, entre d’altres.

tracking