SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Els 'tories' insten May a fixar ja la data de la dimissió

Theresa May.

Theresa May.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Comitè 1922, el comitè de la representació parlamentària del partit conservador britànic, va demanar ahir a la primera ministra del país, Theresa May, que fixi una data per a la dimissió pels seus constants fracassos a l’hora d’aprovar a la cambra l’acord de Brexit gestionat amb Brussel·les.

“Em resultaria molt estrany que la trobada de la setmana que ve amb la primera ministra no acabés amb una entesa clara sobre la seua data de sortida”, va declarar Graham Brady a la cadena BBC. May ha promès abandonar el poder quan es ratifiqui l’acord, però la situació s’està dilatant fins a nivells insostenibles.

Brady creu que May s’ha mostrat reticent a l’hora d’anunciar la seua sortida del poder a causa de l’obstacle que podria representar a l’hora d’arribar a un acord definitiu. “Li preocupa que si estableix un determinat calendari [per a la sortida], el Parlament es mostraria encara menys procliu a aprovar un possible acord”, ha estimat.

La tensió interna dins del partit conservador està arribant a un punt àlgid després de la incapacitat de May per garantir la sortida de la Unió Europea abans de la data límit inicial del 29 de març passat.

De fet, un dels principals mecenes de la formació conservadora, Jeremy Hosking, va anunciar aquesta setmana la donació de 200.000 lliures al partit de l’euroescèptic Nigel Farage a l’entendre que les pròximes eleccions europees del mes de maig s’han convertit en un segon referèndum de facto sobre la permanència del Regne Unit al bloc europeu.

tracking