SEGRE

ÀSIA VIOLÈNCIA

Un mort en un atac armat contra un hotel de luxe al Pakistan

Acció atribuïda a milicians separatistes de la conflictiva província del Balutxistan || La víctima mortal seria un agent de seguretat del complex hoteler

Imatge d’arxiu de l’hotel Pearl Continental.

Imatge d’arxiu de l’hotel Pearl Continental.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un guàrdia de seguretat va morir ahir durant un atac perpetrat per tres guerrillers “fortament armats” del moviment separatista de l’Exèrcit d’Alliberament del Balutxistan (ELB) contra l’hotel cinc estrelles Pearl Continental d’aquesta província pakistanesa, a la frontera oest del país, segons van confirmar fonts policials al diari The Express Tribune. La policia es va implicar durant hores en un tiroteig amb els agressors, alhora que va acordonar els voltants de l’hotel. Segons va assenyalar el ministre d’informació de la volàtil província, Zahoor Buledi, els hostes de l’hotel van ser evacuats i, al tancament d’aquesta edició, no s’havien constatat víctimes civils per lamentar.

El guàrdia de seguretat mort, segons les autoritats, va perdre la vida per l’explosió d’una granada de mà que van llançar els insurgents.

Balutxistan és una zona molt conflictiva sota constants atacs separatistes

El Balutxistan és part d’un extraordinari projecte d’infraestructures xinès, l’anomenada “nova Ruta de la Seda”, motiu pel qual es converteix en escala d’un recorregut que connecta la Xina amb Europa i l’Àfrica. Aquest projecte econòmic ha estat sota els constants atacs dels separatistes d’aquesta zona del Pakistan. El mes passat, també al Balutxistan, un grup d’homes que anaven armats va matar a trets catorze persones després de parar els autobusos en els quals viatjaven i mirar-los les targetes d’identitat. Entre les víctimes mortals, majoritàriament civils, hi havia un oficial de l’Armada pakistanesa i un guardacostes.

D’altra banda, almenys vuit menors d’edat van morir i dos més van resultar ferits per la detonació d’una mina col·locada per milicians talibans a Chambaran, província de Ghazni, al sud-oest de l’Afganistan. Els nens van activar l’artefacte mentre jugaven, segons va informar l’agència de notícies Khaama Press.

Estat Islàmic va realitzar aquest anunci a través del seu mitjà oficiós, l’agència de notícies Amaq, que va proclamar l’existència de la “wilaya de Hind” als voltants la ciutat d’Amshipora, a la localitat caixmir de Shopian. La declaració d’Estat Islàmic estableix que la nova província sembla que hagi estat dissenyada per reforçar la posició després que el grup fos expulsat del seu “califat” a l’Iraq i Síria aquest mes d’’abril passat.

Estat Islàmic declara la seua primera ‘província’ al Caixmir ? L’organització terrorista Estat Islàmic va declarar ahir la primera província a la disputada regió del Caixmir després d’un assalt que, segons el grup, ha matat un nombre encara indeterminat d’efectius de seguretat, un gest considerat inicialment de cara a la galeria, per la gairebé nul·la presència del grup a la zona, però que va alarmar els experts.

tracking