SEGRE

CRISI INSTITUCIONS

Disturbis a Albània entre policies i opositors

Exigeixen eleccions anticipades

Disturbis davant de l’oficina del primer ministre albanès, dissabte.

Disturbis davant de l’oficina del primer ministre albanès, dissabte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de manifestants opositors albanesos va protagonitzar aquest dissabte escenes d’enfrontament amb les forces de seguretat a la capital del país, Tirana, durant una marxa per exigir la convocatòria d’eleccions anticipades. El país balcànic és escenari de protestes des de fa tres mesos. Els opositors acusen el primer ministre, Edi Rama, d’haver estat implicat en presumptes delictes de frau electoral i corrupció.

Els incidents més destacats van tenir lloc quan alguns manifestants van llançar còctels molotov i artefactes incendiaris contra l’oficina del primer ministre. Durant més de quatre hores es van prolongar els disturbis. Els agents van fer servir gasos lacrimògens per dispersar la multitud. Amb tot, una dotzena de persones, entre policies i manifestants, van resultar ferides.

Per la seua banda, Rama va acusar els opositors d’estar “cecs”. A més, va avisar que “el foc no fa mal al Govern sinó al país”, amb referència als còctels molotov que van llançar contra la seua oficina. Tant la Unió Europea com els Estats Units han mostrat adhesió a l’Executiu governant i han demanat a l’oposició que abandoni les protestes.

tracking