SEGRE

Puigdemont deixarà el Parlament si és eurodiputat

El cap de llista de JxCat pregunta a l'Estat si respectarà les regles del joc europees i permetrà que reculli l'acta de l'Eurocambra

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en roda de premsa

Puigdemont deixarà el Parlament si és eurodiputat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista de JxCat a les eleccions europees, Carles Puigdemont, ha anunciat, en una roda de premsa a l'ACN, que deixarà el Parlament si és eurodiputat, i ha tancat la porta a ser investit president: "No tinc cap interès a ser candidat a la Generalitat", ha explicat aquest dilluns al matí, en connexió des de Waterloo (Bèlgica). Puigdemont ha remarcat que ell no "renuncia", però ha constatat que Espanya ha col·locat una "muralla d'enginyeria legal" per impedir la seva restitució, en quedar "suspès" a la cambra catalana. A més, l'expresident ha preguntat a l'Estat si respectarà les regles del joc europees i permetrà que reculli l'acta de l'Europarlament, si és escollit el 26-M.

Des de la Casa de la República de Waterloo, l'expresident de la Generalitat ha asseverat que no té "cap interès" a ser candidat a les properes eleccions al Parlament, i que el que voldria és recuperar "normalitat". En aquest sentit, l'expresident ha remarcat que vol continuar fent feina des de l'"exili" mentre hi continuï. "Tenim prioritats", ha subratllat Puigdemont, que ha constatat "l'interès" a defensar Catalunya allà on opina que ara és més "eficaç".

El líder de JxCat se sent "suspès i bloquejat" com a diputat parlamentari perquè no se li han pogut restituir els "drets polítics". Puigdemont ha denunciat que se'l forci a acceptar una realitat que ell combat des de la justícia europea: "He de fer valdre els meus drets fins al final", ha sentenciat. Així, l'excap del Govern ha preguntat a l'Estat si respectarà les regles del joc de la Unió Europea (UE) o si continuarà incomplint els tractats internacionals.

D'aquesta manera, Puigdemont ha insistit en la seva intenció de ser eurodiputat com a condició de "president cessat pel 155". El cap de files de JxCat ha remarcat que no veu l'Eurocambra com una "estació d'enllaç" ja que aposta per abocar-hi tots els seus esforços.

tracking