SEGRE

COMERÇ CONFLICTE

La Xina replica a Trump amb 60.000 milions de dòlars en aranzels

Pequín reacciona així a les taxes per valor de 200.000 milions aprovades pels EUA divendres || Washington havia advertit el gegant asiàtic perquè no ho fes

Un home descansa davant del plafó que mostra l’evolució de la borsa de Xangai, a la Xina.

Un home descansa davant del plafó que mostra l’evolució de la borsa de Xangai, a la Xina.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escalada de la guerra comercial entre Washington i Pequín va tenir ahir un nou episodi després que el Govern xinès anunciés que augmentarà els aranzels als productes importats dels Estats Units. D’aquesta manera, el gegant asiàtic va respondre al president nord-americà, Donald Trump, que divendres va firmar aranzels per valor de 200.000 milions sobre productes xinesos. Així les coses, Pequín elevarà els aranzels d’un 10% al 25% a 5.140 productes nord-americans per valor de 60.000 milions de dòlars.

La mesura, que entrarà en vigor al juny, començarà a aplicar-se sobre les mateixes dates que les noves taxes per part de Washington. “Aquests aranzels són una resposta a l’unilateralisme i al proteccionisme”, va explicar en un comunicat el ministeri de Comerç xinès. “La Xina espera que els Estats Units tornin a la via correcta de negociacions bilaterals de comerç, col·laborin i es trobi en un punt intermedi, de manera que s’assoleixi un acord mútuament beneficiós”, va concloure.

Poc abans que Pequín fes pública la seua decisió d’augmentar els aranzels a les importacions de productes nord-americans, el mateix Trump va advertir la Xina que una mesura en aquest sentit perjudicaria el gegant asiàtic. “La Xina resultarà danyada greument si no aconsegueix un acord perquè les empreses es veuran obligades a deixar la Xina ja que serà molt car comprar allà”, va afirmar el mandatari de la Casa Blanca. Així mateix, va subratllar que, amb nous aranzels imposats des de Pequín, la situació “només anirà a pitjor”.

La tensió comercial entre les dos grans economies del planeta va llastar ahir les principals places borsàries del món. A Madrid, l’Ibex-35 va caure un 0,78 per cent, la qual cosa el va portar a perdre la cota psicològica dels 9.100 enters. Més pronunciada va ser la caiguda del parquet milanès, amb una caiguda de l’1,3%. També la borsa de París es va deixar un 1,22%. D’altra banda, va ser la borsa de Frankfurt la que més va retrocedir en la sessió d’ahir, fins un 1,5 per cent. La de Londres va registrar un descens moderat i va perdre un 0,5%.

tracking