SEGRE

ERC reafirma el seu veto a Iceta per la "falta de respecte" del PSOE a Catalunya

Sánchez adverteix que el "no" és vetar la concòrdia

El president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià.

ERC reafirma el seu veto a Iceta per la "falta de respecte" del PSOE a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha reafirmat aquest dimecres el vot en contra de la seua formació a la designació com a senador del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per la "falta de respecte" del PSOE cap a les "institucions catalanes". En roda de premsa després de la reunió del grup parlamentari republicà, Sabrià ha assenyalat que el 'no' d’ERC era "inevitable" després d’haver-se assabentat "per la premsa" de la voluntat del president del Govern, Pedro Sánchez, que Iceta es converteixi en president del Senat, sense tenir en compte que abans el Parlament l’ha de designar senador. Per als republicans, "ningú" pot parlar-los de "cortesia parlamentària" quan hi ha polítics a la presó i en l’"exili".

El Parlament ha convocat per a aquest dijous un ple amb l’únic punt del dia de votar la designació de Miquel Iceta, que queda ara en mans de JxCat.

Sánchez adverteix que el no a Iceta és vetar la concòrdia a Catalunya

Per la seua part, el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimecres que els independentistes catalans estan "vetant la convivència i la concòrdia a Catalunya" en rebutjar la designació del socialista Miquel Iceta com a senador. Poc abans que es conegués oficialment que ERC votarà demà en contra de la designació com a senador autonòmic del líder del PSC, Miquel Iceta, al Parlament per a, després, ser elegit president del Senat, Sánchez, en un acte electoral a Sant Sebastià, ha llançat aquest missatge als independentistes. Ha afegit que la solució al problema català està en la Constitució i en les vies estatutàries i ha advertit que "per molt cordó sanitari, per molt veto" que intentin posar els partits independentistes durant aquesta legislatura no podran amb "les ànsies" dels pobles català i basc a favor de la concòrdia i la convivència de tots els espanyols.

Iceta ha dit que aquest veto suposa una "aberració democràtica" i ha recriminat a ERC que faci bandera del diàleg i després obri la porta a bloquejos d’aquest tipus.

tracking