SEGRE

PANORAMA

El fiscal assenyala 28 càrrecs del Govern per organització criminal

Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, entre els acusats

L’arribada de les urnes a Balaguer a primera hora del dia 1 d’octubre.

L’arribada de les urnes a Balaguer a primera hora del dia 1 d’octubre.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha presentat un escrit davant del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona perquè el seu titular processi per un presumpte delicte d’organització criminal 28 alts càrrecs de la Generalitat als quals es vincula amb l’organització del referèndum de l’1-O. D’aquesta manera, el Ministeri Públic ha respost a l’ordre de processament decretada per aquest jutjat i que ha deixat una trentena de responsables de la Generalitat al caire del banc dels acusats. Entre les persones que el fiscal assenyala per organització criminal es troben la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, a més d’Antoni Molons, secretari de Comunicació, o Josep Ginesta, secretari de Treball.

En paral·lel, aquesta mateixa jutge va refusar ahir jutjar per separat la cúpula dels mitjans públics catalans per l’emissió dels anuncis de propaganda electoral de l’1-O.

D’altra banda, aquest jutjat ha rebutjat els diners pagats per la Caixa de Solidaritat per cobrir la fiança de 5,8 milions d’euros exigida als processats en aquesta causa als quals s’atribueix malversació. En aquest sentit, la jutge, Alejandra Gil, que va substituir el traspassat Juan Antonio Ramírez Sunyer, va argumentar que aquesta entitat no forma part del procés i va afirmar que són els mateixos processats els qui havien d’aportar els fons des dels seus comptes. En conseqüència, va ordenar embargar els seus béns per aquesta quantitat.

tracking