SEGRE

INDEPENDENTISME REACCIONS

ERC titlla d'“arma repressiva” la JEC i JxCat s'hi querella

Puigdemont porta als tribunals dos vocals d’aquest òrgan per prevaricació

Imatge de l’acte central de campanya de Junts per Mollerussa, que es va celebrar ahir.

Imatge de l’acte central de campanya de Junts per Mollerussa, que es va celebrar ahir.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, va arremetre ahir contra la Junta Electoral Central (JEC) després que el màxim òrgan de l’administració electoral vetés la participació d’Oriol Junqueras i de Carles Puigdemont al debat de candidats a les eleccions europees emès per TV3 dimarts a la nit. En aquest sentit, va qualificar la JEC de “nou instrument” de la política repressiva de l’Estat cap a l’independentisme. “No podem admetre que cap junta electoral ens faci fora de la nostra televisió pública”, va afirmar Maragall. Tot això, mentre Ciutadans anunciava que portarà davant la Fiscalia l’emissió d’un missatge gravat de Junqueras durant el minut d’or del debat a la cadena pública catalana.

D’altra banda, la coalició electoral Lliures per Europa-Junts, encapçalada per Carles Puigdemont, va presentar una querella als jutjats de Madrid contra els vocals de la JEC Carlos Vidal i Andrés Betancor per un presumpte delicte de prevaricació administrativa derivat del veto que van imposar a la participació del mateix Puigdemont, de Toni Comín i de Clara Ponsatí a les llistes a les europees. El veto va ser finalment aixecat pels tribunals. Arran d’això, en l’escrit d’interposició, els advocats de la coalició afirmen que Vidal i Betancor són membres de la JEC a proposta dels dos partits que van presentar els recursos contra la seua candidatura, PP i Cs. A més, subratllen que els dos “s’havien pronunciat públicament en contra de Puigdemont, del partit polític que ell lidera i, fins i tot, de l’opció política que els tres candidats, llavors exclosos, representen en termes molt contundents i desfavorables.” Igualment, assenyalen que la decisió de la Junta Electoral Central va ser “notòriament contradictòria” amb la “legislació vigent”, en vista del vot particular subscrit per quatre dels seus membres, entre ells el president i el vicepresident.

Actes centrals de Junts a Mollerussa i a Cervera Junts per Mollerussa va celebrar ahir el seu acte central de campanya presentat els integrants de la llista. L’acte va comptar amb el suport de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la diputada Anna Tarrés. Marc Solsona es va mostrar convençut que l’equip de persones que formen la llista contribuiran a fer una millor Mollerussa. Per altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va acudir a l’acte de presentació de la candidatura de Junts per Cervera, que encapçala Ramon Augé. Buch va apuntar que Augé és la persona idònia per ser paer en cap, “amb ganes, il·lusió, una trajectòria a seguir i sobretot amb un molt bon company d’equip, Carles Puigdemont.

tracking