SEGRE

POLÍTICA PARTITS

ERC indigna JxCat pel decret del lloguer i el seu ús “electoralista”

Artadi carrega contra els republicans en una nova tensió entre socis del Goven

Elsa Artadi durant un acte ahir amb Joaquim Forn i Puigdemont.

Elsa Artadi durant un acte ahir amb Joaquim Forn i Puigdemont.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La número dos de la candidatura de JxCat a l’ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, va carregar ahir contra el seu aliat al Govern, ERC, i va acusar la formació i la consellera de Justícia, Ester Capella, d’utilitzar d’una manera “electoralista” el decret llei sobre habitatge. Capella va anunciar dijous que l’executiu català presentarà davant del Consell Executiu de dimarts vinent un decret llei per regular el preu i la durada dels lloguers urbans a Catalunya i que van treballar de forma conjunta les conselleries de Territori, en mans de JxCat i la de Justícia, en mans d’ERC. Per a la presentació d’aquest text els socis del Govern haurien d’haver arribat a un consens, però el conseller de Territori, Damià Calvet (de JxCat) va assegurar que “no hi ha acord”.

Entre les mesures incloses en el decret es troba una regulació de la durada mínima dels contractes de lloguer perquè oscil·li entre els sis i els deu anys, la limitació del preu dels lloguers per part dels ajuntaments o la documentació amb vídeos i imatges l’estat del pis.

Artadi, en un entrevista a TV3, va denunciar que el decret llei concreta que és Territori l’encarregat de regular el preu en material d’habitatge, amb la part corresponent al Codi Civil regulada per Justícia i que Capella s’ha “precipitat”, ja que els membres de la seua formació desconeixien la iniciativa de Justícia de presentar públicament els esborranys sobre els quals negociaven. La candidata de JxCat ja va mostrar les seues discrepàncies amb la consellera de Justícia dimarts passat al mostrar-se contrària a impulsar una regulació per impedir un augment abusiu del preu dels lloguers, mesura que també defensa Ada Colau.

Malgrat ser socis al capdavant del Govern de la Generalitat de Catalunya, JxCat i ERC són rivals electorals, i el xoc entre les dos formacions s’ha fet notable des de l’inici de la campanya electoral per als comicis municipals.

Des del primer dia, Elsa Artadi ha intentat posicionar la seua formació com la via independentista i com el vot útil per apostar pel “l futur” davant el candidat d’ERC Ernest Maragall, insistint que ja té fet un pacte amb els comuns i, fins i tot, amb el PSC, i suggerint el retorn dels republicans als “tripartits”.

tracking