SEGRE

POLÍTICA ESCÀNDOL

El vicecanceller ultra d'Àustria dimiteix al veure's implicat en un cas de corrupció

Imatge de Strache amb l’oligarca russa a la reunió a Eivissa.

Imatge de Strache amb l’oligarca russa a la reunió a Eivissa.DER SPIEGEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicecanceller d’Àustria, Heinz-Christian Strache, va dimitir ahir tant del seu càrrec públic com del lideratge del seu ultradretà Partit de la Llibertat (FPÖ), al ser acusat d’oferir contractes estatals a un oligarca russa a canvi de suport polític.

L’acusació parteix d’un vídeo amb data 2017 i publicat en les últimes hores pels mitjans alemanys, on Strache sembla discutir contractes estatals amb la neboda d’un mecenes rus a canvi de suport polític durant una festa a Eivissa.

Strache va insistir que no va violar cap llei encara que va reconèixer que va participar en aquest “assumpte extremadament vergonyós” en estat d’embriaguesa, abans de demanar disculpes a la seua dona i als seus simpatitzants per comportar-se com “un mascle begut per impressionar una dona atractiva”.

No obstant, el polític va acusar una “xarxa criminal” de filtrar el vídeo, que va descriure com un “assassinat polític selectiu” contra la coalició de Govern d’Àustria.

El canceller Sebastian Kurz, del Partit Popular (ÖVP), va acceptar la dimissió i desfermant un terratrèmol polític amb la ruptura de la coalició de Govern. De fet, va anunciar l’avançament de les eleccions al país transalpí.

tracking