SEGRE

EUROPA PARTITS

L'extrema dreta europea exhibeix múscul a Milà amb Salvini i Le Pen al capdavant

El líder italià de la Lliga assegura que “els extremistes són els que han governat Europa” || Reivindica el continent “originari contra l’oligarquia que insufla els vents nefastos de la globalització”

Imatge de seguidors de la Lliga en l’acte organitzat ahir dissabte a la plaça del Duomo de Milà.

Imatge de seguidors de la Lliga en l’acte organitzat ahir dissabte a la plaça del Duomo de Milà.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total d’onze formacions d’ultradreta europees van reunir ahir milers de persones a la plaça de la Catedral de la ciutat italiana de Milà en un acte de tancament de campanya amb vista a les eleccions europees amb la presència de caps visibles com l’italià Matteo Salvini i la francesa Marine Le Pen. Salvini va exercir d’amfitrió amb el suport que li dóna ser un dels pocs dirigents d’extrema dreta que han aconseguit accedir al poder i va ser el primer a pujar a l’escenari davant d’un auditori entusiasmat.

“En aquesta plaça no hi ha racistes ni feixistes. La diferència és entre els qui parlen del futur i els qui parlen del passat perquè no tenen ni idea del futur. No és ultradreta, sinó sentit comú”, va reclamar.

Així, va reivindicar l’“Europa originària” parafrasejant “un dels homes més grans de la història de la Humanitat: sant Joan Pau II”, nascut un 18 de maig, un home que “va parlar de la vocació de solidaritat d’Europa des de l’Atlàntic fins als Urals, de nacions, de pobles, d’unitat en la diferència i no parlava de Turquia a Europa. Va parlar d’orgull”, va reblar.

En aquest sentit, va assegurar que “els extremistes són els que han governat Europa durant vint anys. Europa ha estat traïda per les elits i pels poderosos que han ocupat Europa en nom de l’economia i del déu dels diners i la immigració sense control”, va argumentar.

Així, va reivindicar la política de ports tancats del Govern italià en rebuig a la immigració irregular. “La política d’aquest govern és acabar amb els morts a la Mediterrània amb orgull i caritat cristiana”, va subratllar.

El principal suport de Salvini en aquest acte va ser la líder ultradretana francesa, Marine Le Pen. “Avui estem aquí per dir prou a aquesta Europa, a aquesta oligarquia que ens governa a través de la dissolució de les nostres nacions”, va afirmar Le Pen.

“Prou a una Europa que insufla als nostres països els vents nefastos de la globalització que només genera esclaus i aturats”, va etzibar.

Àmplia representació ultra sense la presència de l’espanyola Vox En l’acte de Milà, al qual no va acudir Vox, van participar l’eurodiputat per Alternativa per a Alemanya George Meuthen; l’eslovac Boris Kollar, líder del partit Som Família; Jaak Madison, vicepresident del Partit Popular Conservador d’Estònia; el búlgar Veselin Mareshki, membre de Volia, i l’holandès Gerolf Annemans, eurodiputat de Vlaams Belang (Interès Flamenc).

tracking