SEGRE

AUSTRÀLIA COMICIS

La coalició del Govern s’imposa a Austràlia

Scott Morrison.

Scott Morrison.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit de la Coalició Liberal-Nacional, en el Govern australià, va guanyar les eleccions legislatives, després que l’opositor líder del Partit Laborista, Bill Shorten, reconegués la derrota en els comicis i dimitís del càrrec.

El primer ministre del país, Scott Morrison, va celebrar ahir una victòria que es donava per inabastable a començaments d’aquesta setmana. “Sempre he cregut en miracles, i avui n’hem aconseguit un”, va manifestar ahir en el seu discurs de celebració a l’espera del recompte total dels vots.

La victòria de Morrison fa que hagi de forjar un nou Govern després de la pèrdua de pesos pesants com Julie Bishop, Christopher Pyne, Kelly O’Dywer, Michael Keenan i Craig Laundy, que han abandonat l’activitat política.

D’altra banda, el laborista Shorten va confirmar que havia trucat al primer ministre per felicitar-lo per la victòria “a favor de l’interès nacional”, segons va declarar en comentaris recollits pel Sydney Morning Herald.

“Està clar”, va declarar abans de dimitir com a líder del partit, “que els laboristes no seran capaços de formar govern”.

tracking