SEGRE

Els presos electes completen els tràmits i tornen a presó

Demà dimarts prendran possessió dels seus càrrecs parlamentaris

Oriol Junqueras (3d), de ERC, y Jordi Sànchez (4i) y Josep Rull (5d) de JxCat, tramitan sus actas parlamentarias este viernes en el Congreso de los Diputados, previo al acto de constitución de las Cortes que tendrá lugar mañana

Els presos electes arriben al Congrés i al Senat per presentar les credencialsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre diputats electes que es troben en presó preventiva, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, han conclòs els tràmits que els permetrà demà prendre possessió dels seus càrrecs parlamentaris i tornaran al centre penitenciari de Soto del Real (Madrid).

Més d’una hora han tardat els parlamentaris catalans a efectuar els tràmits, entre ells, l’entrega de les credencials que els acrediten com a diputats elegits en les eleccions generals del passat 28 d’abril. A tota hora han estat custodiats per policies nacionals de paisà, membres de la delegació del Congrés dels Diputats.

L’operatiu policial desplegat ha estat ostensible als exteriors de l’edifici, especialment en els accessos a l’aparcament. Agents uniformats han vigilat els esmentats accessos.

Tant el senador electe Raül Romeva al Senat com Junqueras, Sànchez, Rull i Turull al Congrés han arribat en diferents vehicles i, una vegada a les Cambres, han anat a les comissaries respectives per al canvi de custòdia: de la Guàrdia Civil a la Policia Nacional.

El primer tràmit que han fet, acompanyats per diputats d’ERC i de JxCat, liderats pels seus pròxims portaveus, Gabriel Rufián i Laura Borrás, respectivament, ha consistit en el registre dels seus béns i en la informació sobre les seues activitats passades i presents.

Tot seguit, han donat dades de cotització a la Seguretat Social, han omplert formularis per rebre mòbil i tauleta electrònica i s’han fet la foto per al web del Congrés.

Los presos electos, haciendo los trámites en el Congreso.

Los presos electos, haciendo los trámites en el Congreso.ERC

Raül Romeva arriba aquest dilluns al Palau del Senat procedent de la presó madrilenya de Soto del Real per acreditar-se com a senador de la XIII legislatura.

Raül Romeva arriba aquest dilluns al Palau del Senat procedent de la presó madrilenya de Soto del Real per acreditar-se com a senador de la XIII legislatura.EFE

Oriol Junqueras (c), de ERC, conversa con Gabriel Rufián (d), este viernes en el Congreso de los Diputados, a donde ha llegado desde la cárcel de Soto del Real para tramitar su acta parlamentaria, previo al pleno de constitución de las Cortes que tendrá lugar mañana.

Els presos electes arriben al Congrés i al Senat per presentar les credencialsEFE

El líder de ERC Oriol Junqueras conversa con el portavoz de ERC en el Congreso, Gabriel El líder de ERC Oriol Junqueras conversa con el portavoz de ERC en el Congreso, Gabriel Rufián,d, en la Cámara Baja donde ha entregado la credencial que le acredita como diputado electo.Rufián,d, en la Cámara Baja donde ha entregado la credencial que le acredita como diputado electo.

Els presos electes arriben al Congrés i al Senat per presentar les credencialsEFE

tracking