SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIONS

May farà una “nova oferta” al Parlament per aprovar el Brexit

Assegura que el projecte de retirada inclourà “un paquet de mesures millorat” || Després de la ruptura de les negociacions amb els laboristes de Corbyn

Imatge d’arxiu de la ‘premier’ britànica, Theresa May.

Imatge d’arxiu de la ‘premier’ britànica, Theresa May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va anunciar ahir diumenge que presentarà una “oferta nova i audaç” als diputats amb un “paquet de mesures millorat” en l’intent final per obtenir un acord per al Brexit al Parlament britànic abans d’abandonar el càrrec.

Després de fracassar tres vegades amb el seu projecte per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), el Govern proposarà al Parlament britànic el mes que ve una quarta iniciativa, el Projecte de Llei d’acord de Retirada, que busca promulgar l’acord.

“Sigui quin sigui el resultat de qualsevol votació, no demanaré als diputats que s’ho pensin una altra vegada: els demanaré que considerin un acord nou i millor amb una ment oberta i que hi donin el seu suport”, va manifestar la premier britànica May a través d’una columna al rotatiu Sunday Times.

La data de la votació i el contingut del que se sotmetrà a consideració dels legisladors encara no s’han fet públics.

Les converses sobre el Brexit entre els conservadors de Theresa May i l’opositor Partit Laborista de Jeremy Corbyn van fracassar divendres passat, hores després que la primera ministra, que va acabar de negociar els termes de divorci amb la Unió Europea, acordés fixar un calendari sobre la seua sortida del poder.

Corbyn va respondre per contra que May no s’ha mogut de cap de les posicions que van fer fracassar el seu anterior intent. “No hem vist encara el que serà el nou projecte de llei, però res del que he escoltat no em fa creure que sigui fonamentalment diferent de l’anterior, per la qual cosa fins ara no hi donem suport”, va manifestar en una entrevista per al programa d’Andrew Marr, a la BBC.

Mentrestant, la paràlisi en el procés de sortida de la Unió Europea amenaça de castigar els dos principals partits britànics, conservadors i laboristes, en les eleccions europees d’aquesta setmana, en les quals segons les enquestes guanyarà l’ultranacionalista Partit del Brexit, de Nigel Farage.

tracking